Șeful CCR, declarație controversată despre dosarul lui Liviu Dragnea: "Păi asta e corupție?" (VIDEO)

Șeful CCR, declarație controversată despre dosarul lui Liviu Dragnea: "Păi asta e corupție?" (VIDEO)

Președintele CCR a declarat într-un interviu pentru B1 TV că dosarul în care Liviu Dragnea și fosta sa soție, Bombonica Dragnea, au fost trimiși în judecată este instrumentat de DNA doar prin prisma "calității persoanelor implicate", nu pentru că ar fi un caz de corupție.

"Așa a fost calificat (că dosar de corupție, n.red.). Acolo era un abuz ceva cu angajarea unei persoane… (Bombonica Prodanca, n.red.) a angajat niște persoane la ea deși n-ar fi lucrat. Păi asta e corupție? Asta e abuz în serviciu!

E instrumentat de DNA ca urmare a calității persoanelor implicate în dosar, nu ca urmare a faptului că s-ar fi încadrat exact în corupție. Apropo de distincția asta și de Comisia de la Veneția. Comisia de la Veneția, în spațiul UE, vorbea de severitatea intervenției punitive a statului împotriva actelor de corupție și acolo spune că e corupție indiferent de valoare, de prag. Dar la abzul obișnuit…", a spus Dorneanu", a susținut Dorneanu.

Cu alte cuvinte, șeful CCR nu vede corupția din acel dosar.

Șeful CCR, declarație controversată despre dosarul lui Liviu Dragnea: "Păi asta e corupție?"

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său