Semnal de alarmă privind produsele pe care românii le cumpără ca fiind brânzeturi: Producătorii spun că acestea au altceva în componență decât ce scrie pe etichetă (VIDEO)

Semnal de alarmă privind produsele pe care românii le cumpără ca fiind brânzeturi: Producătorii spun că acestea au altceva în componență decât ce scrie pe etichetă (VIDEO)

Producătorii atrag atenţia că produsele pe care românii le cumpără ca fiind brânzeturi, de fapt, nu au în componenţa lor lapte ci, în cel mai bun caz, lapte praf sau chiar uleiuri vegetale. Nu e de mirare astfel că la raft produsele au un preţ simţitor mai mic.

Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, a intervenit telefonic pentru B1TV și a oferit mai multe detalii.

"Sunt foarte multe produse zise din lapte care la ora actuală au denumiri care contravin nu numai unui comerț ci și unor etichete normale, contravin bunului simț: branza de soia, știm brânza se face din lapte, ar trebui interzisă

Pentru un kilogram de telemea, 6 litri de lapte costă la fermă 80 de bani, cu chetuieli de colectarea și procesarea, transport și plus TVA de 9%, ajungem la un preț care nu are voie să fie sub 9 10 11 lei, găsim telemea cu 5-6 lei, aia nu are trebă cu laptele" a spus Claudiu Frânc.

Președintele Federației Crescătorilor de Bovine a spus că pentru rezolvarea acestei probleme propune ca pe etichetele produselor lactate să fie trecută țara de origine a laptelui, cantitatea de lapte proaspăt, cantitatea de lapte praf și cât la sută din produs este reprezentat de altceva decât lapte. Iar românii care consumă lactate produse fără lapte trebuie să ştie că la baza acestor produse stau uleiuri ce conțin grăsimi cu grave consecințe asupra sănătății.

Semnal de alarmă privind produsele pe care românii le cumpără ca fiind brânzeturi: Producătorii spun că aceștia au altceva în componență decât ce scrie pe etichetă

#DIRECT_ONE_vssrdc#

Tags:
Ultima oră
13:06 - Zeci de copii, blocați 8 ore într-un tren. Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători: „De ce mă întrebați pe mine? Încercați dumneavoastră să găsiți soluții!”
12:48 - Prognoza meteo pentru București: cod galben de caniculă. Maximele extreme din Capitală vor ajunge până la 39 de grade Celsius
12:37 - Cod galben de caniculă în aproape toată țara. ANM a emis și o avertizare de tip cod portocaliu de vijelii și furtuni
12:35 - Florin Cîţu, nemulțumit de execuția bugetară: Cam pe toate ministerele e sub ce trebuia să fie / Întrebat dacă miniștrii care nu au cheltuit banii vor fi remaniați: Au o bilă neagră (VIDEO)
12:13 - CTP, după ce Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu Eduard Novak: „Tupeu de mahala” (VIDEO)
12:04 - Pericol pentru toţi turiştii de la mare! Este inamicul invizibil, dar care atacă rău! Pândeşte în apă şi când mergeţi la masă
11:49 - Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Imnului Național: Este un prilej de mândrie, de prețuire și respect
11:46 - Jurnaliștii germani: Comisia Europeană ar putea respinge PNRR-ul României fără informații suplimentare / Florin Cîțu: Îi contrazic. E un document foarte bun și va fi aprobat (VIDEO)
11:26 - Florin Cîțu, după furtunile din ultimele 24 de ore: RO-ALERT trimite informările imediat ce le are (VIDEO)
11:18 - Ludovic Orban: Suntem încă departe de obiectivul de investiții / Președintele PNL atrage atenția că există pericolul ca multe șantiere să se închidă (VIDEO)