Sile Cămătaru şi alte 33 de persoane, reţinuţi pentru proxenetism

Sile Cămătaru şi alte 33 de persoane, reţinuţi pentru proxenetism

Sile Cămătaru a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat într-un nou dosar de proxenetism. Vasile Balint este acuzat că ar fi plasat zeci de prostituate în hoteluri de lux, dar şi în zona cazinourilor, pentru a atrage jucători. Şi un istraelian, patron al unuia dintre cazinouri, a fost reţinut. 

Mai multe percheziţii au avut loc acasă la Sile Cămătaru, dar şi la locotenenţii lui, iar 33 de persoane au fost reţinute. Dintre acestea, trei sunt patroni de cazinouri.

După mai bine de 12 ore de audieri şi zeci de suspecţi care au dat explicaţii la Poliţie, Sile Cămătaru a ajuns din nou după gratii. A fost ridicat de acasă şi dus la audieri, fiind cercetat într-un nou dosar de proxenetism.

Potrivit surselor citate, Sile Cămătaru era monitorizat de aproximativ o jumătate de an, după ce ofiţerii DIPI au obţinut o informaţie cu privire la faptul că acesta, împreună cu alte peste 30 de persoane, controla aproximativ 40 de prostituate, care erau plasate în hoteluri de lux.

Acesta ar fi avut 50 de complici. Cele mai multe dintre fete aveau camere închiriate permanent şi figurau în cataloage de prezentare, ce erau oferite de angajaţi ai hotelurilor clienţilor care se arătau interesaţi de serviciile unei prostituate. În perioada martie – noiembrie, oamenii lui Sile Cămătaru ar fi adus prostituate la hoteluri, dar şi în zona cazinourilor, pentru a atrage jucători.

Grupul era implicat şi în fapte de cămătărie în cazinouri, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

În timp ce oamenii legii îi percheziţionau reşedinţa, lui Sile Cămătaru i s-a făcut rău. La faţa locului a ajuns o ambulanţă ce i-a acordat ajutor.

Sile Cămătaru, alături de fratele său, Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, au fost trimişi în judecată în 25 iulie 2013, împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii” şi „Sportivii”, fiind acuzaţi de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav. Nuţu Cămătaru a fost eliberat marţi din arest.

Sile Cămătaru, reținut pentru proxenetism