Simularea Evaluării Naționale: Elevii de clasa a VIII-a susțin, marți, proba la Matematică

Simularea Evaluării Naționale: Elevii de clasa a VIII-a susțin, marți, proba la Matematică

Simularea Evaluării Naționale continuă, marți, când este programată proba la Matematică pentru elevii de clasa a VIII-a. Notele obținute la simular nu vor fi trecute în catalog.

A doua probă a simulării Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a

Proba la Matematică este a doua din cadrul simulării la Evaluarea Națională, după cea de la Limba și literatura română, care a avut loc luni.

Simularea Evaluării Naționale se susține doar cu prezența fizică a elevilor. Cei care locuiesc în zone aflate, în acest moment, în carantină, vor putea participa la probe după ridicarea restricțiilor, însă nu mai târziu de data de 15 mai. Calendarul va fi aprobat de Inspectoratele școlare.

Pe de altă parte, elevii din localitățile carantinate vor putea părăsi zona pentru a merge la școală și a susține simularea Evaluării Naționale.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se arată într-o adresă a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Sorin Cîmpeanu: 2,5% din numărul total de școli nu vor putea organiza simularea acum pentru că localitățile sunt în carantină

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea, luni, că 144.000 de elevi de clasa a VIII-a erau așteptați să se prezinte la prima probă a simulării.

„Numărul elevilor de clasa a VIII-a care sunt așteptați astăzi la simulare este de 144.000. 2,5% din numărul total de școli nu vor putea organiza simularea acum. Conform Ordinului de ministru vor putea organiza simularea de îndată ce ies din carantină localitățile în care funcționează aceste școli. Referitor la Ordinul de ministru cu structura anului școlar, el va fi semnat astăzi. Aș vrea să fac o precizare importantă: școlile nu se închid. Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale, respectiv a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanță, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 si 11 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Miercuri, pe 31 martie, este programată simularea la Limba și literatura maternă pentru elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.