Sistemul de drenaj al Arenei Naționale a funcționat după ploaia torențială de sâmbătă: Apa s-a scurs de pe teren în câteva zeci de minute (FOTO)

Sistemul de drenaj al Arenei Naționale a funcționat după ploaia torențială de sâmbătă: Apa s-a scurs de pe teren în câteva zeci de minute (FOTO)

Arena Națională a fost acoperită cu apă după ploaia de sâmbătă după-amiază din București. Jucătorii naționalei Austriei au fost nevoiți să își oprească antrenamentul din cauză că stadionul s-a umplut de apă. Sistemul de drenaj Arenei Naționale a funcționat însă, astfel că în aproximativ o jumătate de oră de la ploaie, apa se scursese de pe gazon.

Apa acumulată pe Arena Națională după ploaia de sâmbătă s-a scurs în câteva zeci de minute

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Dan Gabor, Răzvan Mitroi, manager de comunicare al Federeației Române de Fotbal (FRF), a explicat de ce ambele echipe s-au antrenat sâmbătă seară pe stadionul Ghencea.

”Nu doar gazonul de pe stadion a fost afectat, ci întreg Bucureștiul și nu cred că există vreo opreliște pentru asemenea descărcări naturale. Sigur că antrenamentul Austriei nu s-a putut ține acolo pentru că ploua foarte rău, dar peste o oră trebuia să se antreneze echipa Macedoniei de Nord și putea să facă antrenamentul fără nicio problemă. Decizia UEFA a fost însă ca Macedonia de Nord să se ducă să se antreneze acolo unde se antrenează și Austria pentru condiții egale sportive. De asta cele două echipe s-au antrenat pe stadionul Steaua.

Altfel, la 20 de minute după ploaie se putea ține meciul, antrenamentul, orice activitate sportivă.

Acest gazon care este unul hibrid și cu un sistem de drenaj foarte performant a rezolvat problema în 20 de minute, deci nu avem nicio problemă pentru niciun meci, nu o să vedeți nici nisip și nici acvaplanare la meciul de mâine (duminică – n.r.)”, a explicat reprezentantul FRF.

Ultima oră
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale