Slujba oficiată de ÎPS Teodosie în Portul Militar de Ziua Marinei a fost oprită brusc: „Îi compătimesc pe cei care au făcut asta. Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde” (VIDEO)

Slujba oficiată de ÎPS Teodosie în Portul Militar de Ziua Marinei a fost oprită brusc: „Îi compătimesc pe cei care au făcut asta. Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde” (VIDEO)
Foto: captură video Facebook @ Guvernul României

Slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Teodosie în Portul Militar Constanța, luni, de Ziua Marinei Române, a fost oprită brusc înainte să se încheie. Organizatorii i-au tăiat microfonul și i-au dat cuvântul șefului de la Statul Major al Forțelor Navale, potrivit Adevarul.ro.

ÎPS Teodosie, după ce i-a fost fost oprită slujba: „Îi compătimesc pe cei care au făcut asta”

După incident, ÎPS Teodosie a părăsit Portul Militar Constanța, cu toate că urma alocuțiunea Președintelui României, și a fost întrebat de jurnaliști dacă s-a supărat că a fost oprită slujba.

„De ce să mă supăr? Nu am voie să mă supăr. Îi compătimesc pe cei care au făcut asta. Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde”, a fost reacția lui ÎPS Teodosie.

Despre tăierea microfonului a vorbit și Arhiepiscopia Tomisului, care consideră că este un gest fără precedent și așteaptă de la organizatori un punct de vedere oficial despre cele întâmplate.

Protocolul oficial prevede că, după ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului și marelui pavoaz, urmează oficierea serviciului religios și cuvântul de bun venit la șefului de la Statul Major al Forțelor Navale.

Momentul poate fi urmărit la min. 21:15

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:41 - Ordonanța din domeniul energiei, adoptată de Senat cu mai multe amendamente. Preț plafonat și pentru Metrorex și biserici. Alte prevederi
08:36 - Buzău: O mama şi doi copii au fost loviți de maşină în timp ce încercau să traverseze printr-un loc nepermis
08:27 - Economia Slovaciei e în pericol de colaps din cauza reșterii costurilor cu energia electrică, premierul vorbește despre naționalizare
08:21 - Protest față de Sorin Cîmpeanu, al treilea liberal acuzat de plagiat. Un decan intră în grevă și trage un semnal de alarmă: „E inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”
08:21 - A 12-a zi de proteste în Iran: Fiica fostului preşedinte Rafsandjani a fost arestată pentru incitarea populației la revolte
08:08 - Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, despre amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin: „Nu credem că acest anunţ din urmă schimbă realitatea războiului”
07:42 - SUA: Armata americană recunoaște responsabilitatea pentru moartea a 12 civili în 2021
07:17 - Premierul Danemarcei susține că scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2 sunt cauzate de acte deliberate: „Nu vorbim despre un accident”
23:59 - Polițiștii din Dolj, în alertă: Două surori, de 11 şi 13 ani, au plecat din locuinţa familiei care le avea în plasament și nu s-au mai întors
23:57 - Iahtul oligarhului rus Dmitri Pumpyansky a fost vândut pentru 37,5 milioane de dolari. Axioma a fost licitată după ce a fost reținută în Gibraltar