Solicitarea DNA de suspendare a cererii de întrerupere a pedepsei în cazul Năstase, respinsă de ÎCCJ

Solicitarea DNA de suspendare a cererii de întrerupere a pedepsei în cazul Năstase, respinsă de ÎCCJ
Foto: informator.md

Cererea de întrerupere a executării pedepsei în cazul Năstase se va judeca în continuare. Instanţa Supremă a respins astăzi solicitarea DNA de suspendare a acestei cereri. Procurorii DNA ceruseră amânarea până la procesul de stramutare, stabilit la 29 august. Cu toate acestea, instanţa a respins şi procesul poate continua mâine, când se judecă amânarea pedepsei la Tribunalul București.

Procurorii DNA au cerut, luni, Înaltei Curți de Casație și Justiție strămutarea de la Tribunalul București a dosarului în care avocații lui Adrian Năstase cer întreruperea pedepsei, din cauza suspiciunilor de imparțialitate. Președintele ÎCCJ, Laura Andrei, l-a avut ca îndrumător de doctorat pe fostul premier, iar magistratul Elena Burlan, care ar fi judecat dosarul, este cea care l-a achitat pe medicul Șerban Brădișteanu.

Marți, Năstase a retras cerea adresată Tribunalului București prin care solicita întreruperea executării pedepsei. Judecătorii vor analiza joi cererea făcută de Adrian Năstase în acest sens.

Solicitarea DNA în cazul Năstase, respinsă de instanța supremă

Embed: " />