Sorin Cîmpeanu: 1.332 de elevi, nerepartizaţi la liceu. În 2022 nu vor fi schimbări în metodologia de admitere (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: 1.332 de elevi, nerepartizaţi la liceu. În 2022 nu vor fi schimbări în metodologia de admitere (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

A început publicarea rezultatelor repartizării computerizate în învățământul liceal de stat al absolvenților clasei a VIII-a din anul școlar 2021 – 2022.

Aproximativ 89.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal, potrivit declarațiilor pe care Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a făcut în timpul buletinului de știri de pe B1 Tv.

Aproximativ 60% dintre aceștia sunt repartizați la licee potrivit primei opțiuni pe care și-au exprimat-o.

Un număr de 1.332 de elevi nu au reuşit să fie repartizaţi în prima etapă. Este de aproape 7 ori mai puţin mai puţin în raport cu situația de anul trecut.
Este în rezultat bun, am avut 348 de candidaţi admişi cu media generală 10. Peste 57.000 au fost admişi pentru filiera teoretică și peste 32.000 pentru cea tehnologică. Avem peste 10.000 de elevi care s-au înscris pe locurile din învățământul profesional. Este un rezultat bun. În următoarea etapă de repartizare computerizată, planificată pentru data de 6 august, se vor rezolva și cele 1332 de situații pentru cei care nu s-a făcut încă repartiţia. Anul trecut, au fost 8.570 de elevi care n-au putut fi repartizaţi în prima etapă. Elevii rămân nerepartizaţi dacă nu au completat destul de multe opțiuni sau nu au optat pentru învățământul profesional”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Schimbările în metodologia de admitere în învățământul liceal ar urma să apară din 2023, a mai declarat ministrul Educației.

„Nu vor fi schimbări majore pentru următoare admitere din anul 2022. Peste 2023 vom vedea care va fi rezultatul dezbaterilor și consultărilor care vor începe anul acesta. Pentru 2022 nu vor fi schimbări majore cu privire la modul de organizare a admiterii la liceu”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.