Sorin Ovidiu Vîntu: Un grup de interese din jurul lui Băsescu a încercat să preia Realitatea TV

Sorin Ovidiu Vîntu: Un grup de interese din jurul lui Băsescu a încercat să preia Realitatea TV
Foto: mediasinfo.ro

În timpul dezbaterii recursului formulat de Parchetul General împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 1 din 23 mai prin care a fost revocată arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, omul de afaceri a declarat că un grup de interese din jurul lui Traian Băsescu a încercat să preia postul Realitatea TV prin intermediul lui Sebastian Ghiţă, relatează Agrepres.

El a zădărnicit această acţiune prin vânzarea postului de televiziune către un grup de investitori israelieni. Marian Nazat, avocatul lui Vîntu, a menţionat că valoarea tranzacţiei se ridică la 150 de milioane de euro.

„(…) Sunt zugrăvit de parchet şi de o anumită parte a presei susţinătoare a actualului regim drept un indractor sinsistru, pe care nimic nu îl poate opri să săvârşească infracţiuni în serie. Sunt aici pentru că s-a încercat preluarea ostilă a postului Realitatea TV, folosind un mic ticălos şantajabil. Se credea că dacă sunt arestat, postul va fi preluat de Sebastian Ghiţă, însă au ignorat informaţia că eram în negocieri de o lună şi jumătate cu un grup de investitori israelieni pentru vânzarea postului. Toată strategia pusă la cale de grupul din jurul lui Traian Băsescu s-a prăbuşit după vânzarea postului (…) Eu sunt cel care a adus milioane de euro la Realitatea TV, bani din alte afaceri”, a precizat Sorin Ovidiu Vîntu, citat de sursa menţionată.

Omul de afaceri a mai declarat că s-a implicat în proiecte sociale şi a ajutat la construirea trustului Realitatea, „o platformă de exprimare liberă şi de excelenţă în junalism”.

„Am construit 11.000 de locuri de muncă. Trei ani de zile am furnizat reviste culturale şi ştiinţifice pentru şcolile din mediul rural. Am declanşat cu Realitatea o serise de proiecte naţionale importante -10 pentru România”, a adăugat omul de afaceri.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru şantajarea managerului Realitatea TV Sebastian Ghiţă.

În perioada martie-aprilie 2011, inculpaţii Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au ameninţat pe Sebastian Ghiţă, parte vătămată în dosar, să le dea suma de 150.000 de euro pentru a nu denunţa contractul dintre Asesoft şi Realitatea Media.

Tribunalul București a decis, pe 29 aprilie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaților Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.