Specialiști: Pungile de plastic cauzează cancer

Specialiști: Pungile de plastic cauzează cancer
Foto: adevarul.ro

Specialiștii avertizează că pungile de plastic în care sunt ambalate alimentele eliberează substanțe toxice. Aceștia spun că în contact cu alimentele, compusul chimic poate provoca o neurotoxină numită stiren.

Un român folosește în medie circa 250 de pungi de plastic anual, asta însemnând un total de 5 miliarde de pungi folosite în România anual.

Medicii spun că materialele chimice din care sunt făcute acestea cresc riscul apariției cancerului precum și a altor probleme.

Ginecologul Ruxandra Dumitrescu spune că folosirea pungilor de plastic poate duce la creșterea incidenței infertilității cuplului, a bolilor endocrine sau a cancerului ovarian.

Pungile de plastic au în componența lor anumiți aditivi, metale grele, plumb, mercur, care spun medicii pot duce la apariția unor boli. Aceștia recomandă folosirea pungilor de hârtie.

Ultima oră
18:23 - Cristian Diaconescu (PMP): Cei 2.200 de aleși locali, și în acest moment, ne acreditează ca o forță politică semnificativă în România (VIDEO)
18:23 - Amendă record de aproape 900 milioane de dolari pentru Amazon. Compania, acuzată de UE de încălcarea protecției datelor clienților
18:18 - CNCAV: 15.863 de persoane vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, dintre care 11.168 cu prima doză
18:00 - Cristian Diaconescu, despre viitorul secretar general al NATO: „Discuția în acest moment, într-adevăr, se îndreaptă spre o variantă din Europa de Est” / Ce spune despre varianta Klaus Iohannis (VIDEO)
17:51 - Bărbat din Dolj, rănit grav de artificii, la o petrecere. A fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca
17:43 - MAE dezvăluie câți moldoveni sunt în așteptare pentru cetățenia română. Cererile, afectate de pandemia de COVID-19
17:30 - Japonia prelungește starea de urgență la Tokyo și o introduce și în alte regiuni: Gazda Jocurilor Olimpice se confruntă cu un trend pandemic alarmant pe fondul variantei Delta
17:18 - Secția de Oncologie a Spitalului Județean Buzău, închisă pentru o săptămână. Singurul medic intră în concediu
17:13 - Ministerul Culturii a avut o execuție bugetară de 90% în primul semestru. Bogdan Gheorghiu: „Salut iniţiativa prim-ministrului Florin Cîţu. Românii trebuie să ştie şi să înţeleagă ce se întâmplă cu taxele şi impozitele pe care le plătesc”
17:00 - Atac ransomware asupra Spitalului Clinic Witting din București. SRI: Astfel de atacuri reprezintă un semnal de alarmă cu privire la nivelul scăzut de securitate cibernetică