Spectacol macabru pe litoral: plaja din Costinești, plină de turiști care urmăresc cum este scos un tânăr decedat din mare

Spectacol macabru pe litoral: plaja din Costinești, plină de turiști care urmăresc cum este scos un tânăr decedat din mare
Foto: Pixabay

Site-ul b1tv.ro anunța ieri căutările epuizante ale autorităților de la Costinești, pe o mare agitată, de a găsi trupurie unor tineri dispăruți de două zile, după ce au ignorat avertismentele salvamarilor de a se avânta în valuri.

Sute de turiști urmăresc cu sufletul la gură în stațiunea amintită, modul destul de dificil în care pompierii au recuperat dintre stabilopozi  trupul unuia dintre cei doi tineri care au fost văzuți pe plaja de la Costinești în seara zilei de marți.

Șase oameni și-au pierdut viaţa în apele mării în doar trei zile!

Operațiunile de căutare au început de dimineață și continuă pentru găsirea celuilalt tânăr dispărut în valuri.

Elicopterul SMURD a survolat zona ore în șir.

Un tânăr care se plimba pe lângă dig anunţat descoperirea unui bărbat decedat în mare; la locul indicat s-au deplasat salvamarii și medicii SMURD.

Din cauza locului inaccesibil unde se afla prins trupul înecatului, a fost însă necesară intervenția pompierilor pentru a-l scoate dintre pietre.

 Turiștii au urmărit de pe dig și plaje efortul pompierilor de recuperare a cadavrului din apă

Poliţiştii au ținut la distanță de efortul pompierilor mulțimea turiștilor curioși care agloeraseră digul și plajele din vecinătate.

Tânărul recuperat astăzi de pompieri din apele mării era din Vaslui și lucra la o terasă în Costinești; avea doar 21 ani și intrase în apă ca să se răcorească, la sfârșitul turei împreună cu un alt prieten.

Steagul rosu care interzice scăldatul în mare, arborat de patru zile pe toate plajele din sudul litoralului

O femeie din Vaslui ar fi anunțat poliția din Costinești, conform Europa FM, că cei doi copii nu au ajuns seara trecută la hotelul în care erau cazați.

Dimineață, căutările au fost reluate cu dificultate din cauza vântului și a valurilor

Scafandrii nu au putut intra în mare, singurele ambarcaţiuni care au participat la căutări au fost cele ale ISU și ARSVOM.

Alți zeci de turiști care au ignorat steagul roșu au fost salvați de salvamari în ultima clipă.

Salvamarii susţin că nu au văzut de ani buni o mare atât de neprietenoasă.

Interzis scăldatul!

Turiștilor care au ajuns miercuri pe plajă li s-a interzis să intre în mare.

Steagul roșu este arborat pe tot litoralul dar, tragediile din ultima vreme sunt totuşi ignorate de anumiţi turişti inconştienţi care ignoră avertismentele salvamarilor.

Potrivit meteorologilor, vântul va suflă cu intensificãri temporare, rafale în general de peste 50-60 km/h iar temperaturile maxime se încadrează între 29 şi 31 de grade,  cele minime între 16 şi 20 de grade.

Temperatura apei mãrii are valori cuprinse între 25 şi 27 de grade.

Zi neagră pe litoral: şase persoane au murit de la începutul săptămânii

Nu mai puţin de trei persoane şi-au pierdut luni viaţa. Doi bărbați s-au înecat în stațiunea Eforie Nord, iar un altul în Saturn.

Prima intervenţie s-a înregistrat în staţiunea Saturn, în zona golfului Diana. Aici, salvamarii au scos din apă două persoane care apoi au fost preluate cu şenilata de către ISU Dobrogea şi SMURD Saturn. Cu toate eforturile, una dintre ele, un tânăr de 23 de ani, a fost declarat decedat.

Tânărul de 23 de ani a intrat în marea agitată, ignorând steagul roșu arborat, iar manevrele de resuscitare aplicate au fost în zadar, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța.

Ulterior, alte două persoane au fost scoase din mare de către salvamari, în Eforie Nord, dar nu au răspuns favorabil manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul acestora. E vorba de doi bărbați, unul de 28 ani din Ialomița și, respectiv, 48 ani din Dâmbovița.

Urmăriți B1TV.ro și pe