SRI își confirmă plagiatorii! Printre ei, generalul Dumitru Dumbravă și fostul ministru al Apărării Mihai Stănișoară

SRI își confirmă plagiatorii! Printre ei, generalul Dumitru Dumbravă și fostul ministru al Apărării Mihai Stănișoară

SRI face precizări de ultimă oră în scandalul plagiatului generalului Dumitru Dumbravă și al fostului ministru al Apărării Mihai Stănișoară.

„Raportul confirmă suspiciunile de plagiat”, potrivit Comisiei de Etică a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) din subordinea SRI, scrie PressOne.

Același verdict a fost dat și în cazul fostului primar al Sectorului 2 al Capitalei Neculai Onțanu, dar și al Adelei Loredana Popescu (Neagu), fostă secretară a lui Gabriel Oprea.

În cazul celor patru a fost sesizat Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), fiind propusă retragerea titlurilor.

Acest scandal a pornit după ce jurnalista Emilia Şercan a arătat, într-o anchetă publicată în PressOne, că teza de doctorat a generalului Dumbravă a fost plagiată aproape în întregime.

Într-o postare pe Facebook, fostul colonel SRI Daniel Dragomir scrie că acest caz scoate la iveală faptul că generalul Dumitru Dumbravă ”este un biet hoț” care a „devenit general prin fraudă”.

”Marele general Dumbrava este, de fapt, un biet hoț. A încasat ani întregi în mod ilegal bani și a devenit general prin fraudă. Acest om ne dădea lecții de justiție și de morală. Acest om a băgat la pușcărie oameni nevinovați. Ne ținea lecții de anti-corupție, alături de sclavii săi din media.Se impune cercetarea penalăde urgențăa acestui hoțși tragerea sa la răspundere”,a scris Daniel Dragomir pe Facebook.

Pe 27 august 2018, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a generalului Dumitru Dumbravă. Acesta nu a fost avansat în grad la trecerea în rezervă, aşa cum s-a întâmplat în alte cazuri, iar SRI nu a oferit explicaţii despre motivul trecerii în rezervă.

Generalul Dumitru Dumbravă a intrat în atenția publică după ce a folosit expresia ”câmp tactic”, referindu-se la instanțele de judecată, într-un interviu din 2015.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe