Stau la bloc, dar se încălzesc cu lemne pe care le urcă la etaje pe scripeți

Stau la bloc, dar se încălzesc cu lemne pe care le urcă la etaje pe scripeți
foto:http://novatv.ro

Deși stau la bloc, încă există oameni care se încălzesc la sobe cu lemne. În Calafat, unde de șapte ani nu mai există sistem centralizat de încălzire, locuitorii și-au construit sobe. Cum lemnele se urcă greu la etajele superioare, aceștia au impovizat scripeți.

„Cu spatele nu pot să car de la parter până la etajul 3. Aduc o dată pe lună, mi le-am urcat sus, le-am împachetat, o lună de zile nu mai am treabă”, spune Constantin Spulbăr, locatar de bloc din Calafat, informează Digi24.

Constantin Spulbăr și-a montat o centrală pe lemne în balconul apartamentului său, consumând în fiecare iarnă 3-4 metri cubi de lemne.

Pompierii avertizează că apartamentele încălzite cu sobe se află sub risc. Proprietarii trebuie să ia măsuri de precauție precum verificarea sobelor și a coșurilor de fum, fiindcă acesta este principala cauză de incendii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)
09:59 - Un bărbat beat și drogat s-a certat cu iubita, a băgat-o în portbagaj și a dat foc mașinii, în București. Femeia a fost salvată
09:57 - Andreea Ibacka, mărturisiri surprinzătoare despre soțul ei, Cabral, după ce acesta a luat o pauză de la televiziune: „Este greu de pensionat”
09:47 - O nouă confruntare pe tema pensiilor pentru Macron, grevele și manifestațiile continuă
09:33 - Grecia acuză Turcia după ce o altă ambarcațiune cu migranți s-a scufunat în apropiere de o insulă: Patru morți și 39 de persoane salvate