Stenograme incediare: Replici dure între Liviu Dragnea şi liderul ALDE: De la ce a pornit totul

Stenograme incediare: Replici dure între Liviu Dragnea şi liderul ALDE: De la ce a pornit totul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi liderul ALDE european, Guy Verhofstadt, au avut un schimb dur de replici cu ocazia întâlnirii pe care au avut-o miercuri privind respectarea valorilor europene.

”Un lucru trebuie sa fie clar, anume ca valorile si principiile europene nu trebuie sa fie subordonate, subsumate principiului subsidiaritatii. sunt deasupra constitutiiilor si tratatelor interne. Nu e o chestiune de subsidiaritate aici, valorile europene nu pot fi aplicate intr-un fel, intr-o tara, si in alt fel intr-o alta tara din cauza subsidariatatii. Subsidiarritatea poate fi invocata, dar nu pe socoteala valorilor UE. Viziunea UE despre justitie nu poate fi un subiect care sa poata fi reinterpretat, nu poate fi sabotat, desconsiderat, nu poate fi inteles diferit in tari diferite ale Uniunii Europene. Nu este o chestiune de una sau alta, toate tarile UE se regasesc sub aceleasi valori. Am vrut sa spun asta pentru ca atunci cand Parlamentul European a emis aceasta rezolutie care nu are nimic de-a face cu pedepsirea Romaniei, ca nu ne-ar place Romania. Absolut deloc! Nu este prima rezolutie a Parlamentului European care trateaza o astfel de problema. Și mi se pare ca Parlamentul European, impreuna cu Comisia Europeana nu trebuie percepute ca facand un act de violenta UE asupra unui stat membru, ci ca un gest de prietenie ce trebuie pus in aplicare, pentru a rezolva problemele existente astazi. Parlamentul European vrea ca valorile europene sa fie respectate, iar aceste valori nu sunt supuse principiului subsidiaritatii”, a afirmat Guy Verhofstadt, conform unei stenograme publicate de stiripesurse.ro.

„Niciodata nu am spus, si nici de acum inainte, nici in viitor, ca valorile europene trebuie sa fie aplicate pe principiul subsidiaritatii. valorile europene sunt unice si trebuie sa le aplicam cu totii de acum inainte. In ceea ce priveste subsidiaritatea, m-am referit la politicile de subsidiaritate. Eu am spus un lucru si trebuie sa-l repet, ca ceea ce este permis intr-un singur stat membru, trebuie sa fie permis in toate statele membre, iar ceea ce se pretinde ca …nu inteleg bine… In rest din partea noastra este o determinare puternica pt sustinerea si intarirea statului de drept in Romania, in acelasi timp cu intarirea si protejarea drepturilor si libertatilor individului”, a replicat Liviu Dragnea.

Ultima oră
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie