Striblea: Dacă Iohannis a înțeles că îndepărtarea scandalului din politică echivalează cu punerea batistei pe țambal s-a înșelat profund. În curând o să avem o Românie tăcută

Striblea: Dacă Iohannis a înțeles că îndepărtarea scandalului din politică echivalează cu punerea batistei pe țambal s-a înșelat profund. În curând o să avem o Românie tăcută

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcție a consilierului prezidențial pentru securitate națională, George Scutaru. Fără o explicație din partea Administrației prezidențiale, pe holurile Parlamentului au apărut mai multe zvonuri legate de plecarea consilierului de la Cotroceni.

Jurnalistul Cătălin Striblea enumeră o parte dintre acestea într-un articol publicat pe blogul personal, criticând însă modul în care Iohannis comunică aceste decizii alegătorilor săi. Mai exact, lăsându-i să creadă ce vor, dând astfel frâu liber zvonurilor pe culoarele Cotroceniului.

”1. Scutaru a fost dat afară pentru că a el este cel care a informat Hotnews-ul că nu s-a cerut aprobare americană pentru Hellvig.

2. Scutaru este posibil spion rus, pentru că demiterea sa vine după trecerea pe aici a șefului FBI. Ar exista vulnerabilități în cazul său. El a fost la un moment dat corespondent de presă la Moscova.

3. Scutaru a fost demis pentru că este implicat în scandalul banilor negri din PNL și știe ce acte de corupție au apărut la vârful partidului. De văzut denunțul lui Bâgiu.

4. Scutaru și-a dat demisia pentru că se pregătește să vină la șefia SIE. Asta mi se pare cel mai puțin probabilă pe măsură ce trec zilele.

5. Scutaru a demisionat din motive personale. E varianta oficială. Cred că se referă la faptul că era curent în birou. Complet de neluat în seamă.”, scrie realizatorul tv pe striblea.ro.

Striblea consideră șeful statului ar fi trebuit să recurgă la comunicare decentă asupra chestiunii, apreciind că “în curând vom avea o Românie tăcută”.

“Problema este însă că habar nu avem ce este adevărat sau nu de aici. Iar dacă domnul Iohannis a înțeles că îndepărtarea scandalului din politică echivalează cu punerea batistei pe țambal s-a înșelat profund. Cei care l-au votat nu s-au gândit că președintele  lor va pluti cu superioritate și uneori cu nervi deasupra problemelor cu care se confruntă. Dacă domnul Scutaru e spion să-l ia autoritățile. Dacă e un penal, iarăși e cu treabă la Parchet. Altminteri, adevărata schimbare ar fi constat într-o comunicare decentă asupra chestiunii. Căci, domnule Iohannis, nici domnul Băsescu nu zicea nimic când pleca vreun consilier. Doar își rezerva dreptul să le scoată pe ochi toată colaborarea ceva mai târziu. Așadar, din punct de vedere instituțional nu e nicio schimbare. Doar uman sunteți diferiți. Iar dacă ăsta a fost obiectivul, atunci ați reușit. În curând o să fie o Românie tăcută.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:21 - Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare