Un studiu recent arată că persoanele care își doresc să slăbească trebuie să consume ouă, peşte şi carne, astfel având mai multe şanse să piardă în greutate, decât dacă mănâncă în funcţie de un număr prestabilit de calorii.
În ultimii 60 de ani, consumul de alimente bogate în proteine a scăzut în ţările din Vest, iar cercetătorii sunt de părere că această situaţie reprezintă cauza pentru creşterea numărului persoanelor care suferă de obezitate.
„Ne putem folosi de aceste informaţii pentru a ajuta la gestionarea şi prevenirea obezităţii, asigurându-ne că alimentele pe care le consumăm au un nivel de proteine suficient pentru a ne satisface apetitul”, a declarat profesorul de nutriţie David Raubenheimer, de la Universitatea din Sydney, cel care a condus acest studiu.
„De asemenea, noi trebuie să obţinem un echilibru corect de carbohidraţi. Dietele bogate în proteine ar putea să ne ajute să slăbim, dar, în cazul în care implică alte dezechilibre, alte probleme de sănătate vor apărea”, a mai spus David Raubenheimer.
Proteinele nu reprezintă doar o sursă de energie, ci sunt esenţiale şi pentru o creştere sănătoasă, pentru repararea ţesuturilor corpului, precum muşchii, inima, organele interne şi pielea.