Sturionii capturați de la braconieri, eliberați înapoi Dunăre pentru repopularea speciei

Sturionii capturați de la braconieri, eliberați înapoi Dunăre pentru repopularea speciei

Singura șansă împotriva dispariției speciei amenințate: 20 sturioni pescuiți ilegal, prin braconaj, în Dunăre au fost eliberați în mediul natural, în urma unei intervenții realizate de militarii Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră din Tulcea au depistat la controlul unui autovehicul suspect că ar fi putut fi folosit în scopuri infracționale numeroși sturioni vii, de mici dimensiuni, din specia cegă.

La controlul amănunțit s-a stabilit că aceștia fuseseră pescuiți în mod ilegal pentru a putea fi comercializați pe piața neagră.

Cantitatea cântărea peste 15 kilograme, se precizează în comunicatul Gărzii de Coastă.

Sturionii au ajuns înapoi în Dunăre

Potrivit comunicatului, peștele a fost transportat la timp pentru a putea fi repus în mediul natural, înapoi în Dunăre, în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră dar şi a persoanelor depistate pentru a nu exista niciun fel de suspiciuni.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, transport sau comercializare a sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, au explicat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Sturionul, specie în pericol, căutat de braconieri

Sturionul este o specie de peşti cu o vechime de aprecia, de mai bine de 200 milioane de ani.

În ciuda faptului că România a interzis pescuitul sturionilor, atât în Dunăre, cât şi în Marea Neagră, încă din 2006, numărul acestora continuă să scadă de la un an la altul, atât din cauze naturale cât și din cauza poluării, a restrângerii habitatelor naturale dar mai ales a braconajului întrucât prețul acestuia pe piața neagră poate ajunge la prețuri exorbitante.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)