Semafoarele de pe un pod din Suceava, demontate din cauza furturilor (FOTO)

Semafoarele de pe un pod din Suceava, demontate din cauza furturilor (FOTO)

Semafoarele de pe podul provizoriu de la Milişăuţi au fost demontate după ce cablurile acestora au fost tăiate de mai multe ori, iar de curând au fost furate și bateriile, informează monitorulsv.ro.

Decizia de renunțare la semafoare a fost luată chiar de reprezentanții firmei Test Prima, cea care a amenajat podul.

„Am decis că nu mai are rost să lăsăm semafoarele, atâta timp cât nici nu era treaba noastră să le punem, ci a Primăriei Milişăuţi. Am avut şi avem mari probleme cu acest pod, şoferii nu respectau culoarea semaforului şi nu se respectau între ei. Unii sunt pur şi simplu sălbatici, treceau pe roşu, iar când le ceream explicaţii au sărit la bătaie”, a declarat Lucian Juravle, reprezentant al firmei Test Prima.

Pe podul provizoriu se circulă intens în ultimele luni, după ce a început reconstrucția podului mare, afectat de inundațiile din timpul verii. Realizat în parteneriat public-privat, podul provizoriu era destinat inițial utilajelor firmei Test Prima şi localnicilor. În timp, însă, acesta a preluat o mare parte a treficului de pe sectorul Milişăuţi-Rădăuţi.

De astfel, primarul din Milişăuţi, Mircea Laurus, se declară extrem de numlțumit de această situație și avertizează că ar putea chiar să închidă podul.

„Podul este făcut pentru oamenii din localitate, nu pentru vagabonzi… blochează drumul, nu respectă semaforul şi s-au apucat şi de tăiat cabluri, sunt hotărât ca în două zile să închid podul. Podul a fost făcut pentru localnici, ca să aibă cum ajunge la terenurile agricole, însă se formează cozi de un kilometru şi chiar mai mult. Este un dezastrul ce se întâmplă acolo, nimeni nu respectă nimic, se blochează maşinile pe pod”, a declarat primarul, potrivit sursei citate.

Podul provizoriu de la Milişăuţi a fost deschis în luna iulie. Ulterior circulația a fost întreruptă din cauza debitului mare al râului Suceava. Podul a fost redeschis în luna august, după ce s-a adăugat un nou rând de tuburi peste primul. Între timp au loc lucrările de refacere a podului mare de pe DN 2H Milişăuţi-Rădăuţi.

Foto:monitorulsv.ro