Suceava: Un băiat dintr-o casă de copii ar putea rămâne paralizat după ce o angajată l-a pus să-i muncească în gospodărie

Suceava: Un băiat dintr-o casă de copii ar putea rămâne paralizat după ce o angajată l-a pus să-i muncească în gospodărie
Foto: enational.ro

Caz incredibil în Suceava. Un băiat în vârstă de 11 ani de la o casă de copii din Broşteni riscă să rămână paralizat după ce ar fi fost pus de o angajată a Centrului să-i muncească în gospodărie. Copilul le-a povestit medicilor că a căzut în timp ce ar fi fost pus să culeagă nuci. Conducerea casei de copii neagă însă că băiatul a fost pus să lucreze pentru angajată şi spune că a fost „un accident nefericit şi atât”, transmite B1 TV.

Băiatul, care se află la clinica „Sfânta Maria” din Iaşi, la Neurochirurgie, a fost diagnosticat cu fractură de coloană.

Copilul susţine că, pe 23 octombrie, un grup de elevi de la casa de copii „Pâinea Vieţii” din Broşteni a fost luat de către o angajată, Cristina Ionescu, acasă la ea. Aici, au fost puşi să culeagă nuci. Se pare că s-a rupt o creangă a unui copac, iar băiatul ar fi căzut de la o înălţime de aproximativ doi metri. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă a luat copilul, care ulterior a fost transferat de urgenţă la Clinica „Sfânta Maria” din Iaşi.

Medicii spun că băiatul are urgent nevoie de o intervenţie chirurgicală şi încearcă să-i găsească mama pentru a-şi da acordul.

Soarta copilului instituţionalizat nu pare să intereseze prea mult, de vreme ce reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului susţin că au aflat situaţia din presă.

„Nu ne-a sesizat nimeni în legătură cu acest incident, nici asistentul social din cadrul Spitalului Judeţean, nici vreun reprezentant al acestei case de copii.” , a declarat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Mai mult, conducerea casei de copii „Pâinea Vieţii” are o altă versiune şi spune că a fost „un accident nefericit. şi atât”.

„Copiii au fost învoiţi pentru a merge la un magazin să cumpere dulciuri, iar pe drum spre Centru au rugat o vecină să-i lase să culeagă câteva nuci să mănânce. Au intrat în curtea acesteia dar nu s-au mulţumit cu ce au găsit pe jos şi s-au urcat în copac. A fost o situaţie nefericită, iar copilul a căzut din copac. E foarte simplu, a fost un accident nefericit şi atât. Nu consider că e subiect de propagandă” , a spus Adrian Pănican, directorul casei de Copii „Pâinea vieţii”.

Cert este că medicii spun că băiatului ar putea să rămână paralizat pentru tot restul vieţii.