IPS Teodosie: Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene

IPS Teodosie: Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene
Captură Video - Radio Dobrogea / Youtube

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a îndemnat oamenii să nu accepte vaccinarea obligatorie, pentru că vaccinul „nu-i asumat de nimeni și sunt atâtea urmări negative”.

„Din ce în ce mai mulți oameni se sperie că ce vor face, pentru că tot aud la știri că se va interzice celor nevaccinați să se ducă în stânga dreapta la spital, la alimentară, la mall, la școală, mai știu eu pe unde. Nu avem nicio decizie în sensul ăsta până acum”.

„Eu cred și trebuie să fac un apel la juriști să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul și au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Și sunt atâtea urmări negative. Deci acești oameni ar trebui, credincioșii noștri să se adreseze în masă justiției”, a spus ÎPS Teodosie joi, în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea.

Arhiepiscopul Tomisului a mai adăugat că „au fost atâtea sentințe care au arătat că este fără temei constituțional această interdicție a nevaccinaților” și că el a citit că „Uniunea Europeană a anunțat că vaccinul va înceta”.

„Vă spun să nu vă speriați. Aveți tot dreptul să alegeți. Nu trebuie să fiți obligați. Nu este constituțional, nu este legal. De aceea nu vă speriați. Mergeți și dacă vi se interzice, faceți sesizare și vă vor apăra. Sunt mulți avocați care vor să vă apere.

Este o nerânduială în această forțare care este nefirească și fără temei și cu rolul de a vă speria să vă vaccinați forțat. Nu acceptați. Avem personalitate de sine fiecare, sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene. Nici legile europene nu te obligă la vaccin”, a continuat ÎPS Teodosie.