Surse din Poliție: Nicușor Constantinescu se află în Turcia. Autoritățile române vor extrădarea baronului de Constanța

Surse din Poliție: Nicușor Constantinescu se află în Turcia. Autoritățile române vor extrădarea baronului de Constanța

Surse din Poliţie au declarat pentru Gândul că Nicuşor Constantinescu nu mai este în SUA, ci se află Turcia, de aproximativ 20 de zile.

Aceleași surse susțin că viza de SUA lui Nicuşor Constantinescu a expirat. Autorităţile americane au respins, vineri, cererea de extrădare a lui Constantinescu.

Surse din Poliţie au mai explicat şi că există deja demersuri pentru ca Nicuşor Constantinescu să fie adus în ţară.

Nicuşor Constantinescu, pe numele căruia există în România un mandat de arestare, ar fi reuşit să mai scape o dată de autorităţile române, plecând din SUA în Turcia, conform unor surse din Poliţie.

Pe 23 ianuarie, Nicuşor Constantinescu a plecat din ţară sub pretextul unor intervenţii medicale în SUA. De atunci, nu s-a mai întors.

Pe 7 august, Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv arestarea lui Nicuşor Constantinescu pentru o perioadă de 30 de zile, arestarea fiind decisă de Tribunalul Bucureşti pe 23 iulie. Atât Curtea de Apel Bucureşti, cât şi Tribunalul Bucureşti, au constat că Nicuşor Constantinescu se sustrage nemotivat cercetării judecătoreşti (judecarea dosarului n.red.) în unul din dosarele care a ajuns deja în instanţă.