Surse: Incident grav la Școala Centrală din Capitală. Trei eleve au ajuns la urgențe după ce ar fi consumat droguri / Medicul Radu Țincu: „Trebuie să le spunem copiilor și părinților că astfel de substanțe îi pot omorî” (VIDEO)

Surse: Incident grav la Școala Centrală din Capitală. Trei eleve au ajuns la urgențe după ce ar fi consumat droguri / Medicul Radu Țincu: Trebuie să le spunem copiilor și părinților că astfel de substanțe îi pot omorî (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Un incident grav a avut loc joi la Școala Centrală din Capitală. Trei eleve de clasa a VIII-a au ajuns la spital, după ce au acuzat stări de rău.

Mai multe surse medicale au precizat pentru B1TV.RO, că este posibil ca cele trei eleve să fi consumat substanțe psiho-active.

Acestea au ajuns la spital cu stări de leșin, medicii urmând să facă investigații în acest sens pentru verificarea suspiciunilor.

Cele trei eleve au fost descoperite de colegi, iar profesorii au anunțat Poliția.

Elevii care au alertat profesorii în legătură cu acest incident erau în ora de sport în momentul în care au ieșit în curtea școlii. Aceștia au văzut inițial o singură fată care a căzut efectiv la pământ lângă un copac. Atunci au venit profesorii din cancelarie și profesorul de sport care se afla în curtea liceului.

Ce spune Poliția Capitalei despre incident

Contactată de B1TV.RO, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București informează că a fost sesizată cu privire la faptul că 3 eleve ale unei unități școlare din Capitală au acuzat stări de rău.

La fața locului s-au deplasat polițiști ai Secției 6, precum și echipaje de prim ajutor.

Elevele au fost transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Cercetările au fost preluate de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București.

Medicul Radu Țincu a explicat pentru B1 TV: „Cel mai probabil discutăm de substanțe inhibitorii ale sistemului nervos central, care au deprimat creierul și care au produs alterarea stării de conștiență și probabil și o scădere a tensiunii arteriale și pulsului. Rămâne de văzut după identificarea în probele toxicologice a tipului de substanță pe care le-au folosit.

Trebuie să le spunem copiilor și părinților că astfel de substanțe îi pot omorî. O supradoză a unei astfel de substanță poate duce la oprirea respirației sau poate duce la o stare de comă atât de profundă care poate fi însoțită de vătămare prin cădere sau de vărsătură care să conducă la aspirarea conținutului la nivel pulmonar”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:13 - Aproape 650 de blocuri din sectoarele 1, 2 și 4 din Capitală rămân fără apă caldă. Zonele afectate
16:09 - UE vrea bani și de la Big Tech pentru implementarea 5G pe continent
15:56 - Avertisment financiar: lira sterlină va scădea sub dolar, e posibil ca Liz Truss să fie înlocuită
15:54 - Baba Vanga, previziunea horror pentru 2023: o țară mare va testa armele biologice pe oameni
15:49 - Ucrainenii din zonele ocupate se tem că vor fi mobilizați să lupte pentru Rusia după referendumuri. Primarul din Melitopol: Oamenii sunt luați direct de pe stradă și forțați să voteze pentru întreaga familie
15:33 - Cele mai mari valori din istorie pentru dolar şi franc elveţian la cursul BNR
15:27 - Emilia Șercan, despre Sorin Cîmpeanu: Nu poți să nu observi că ministrul Educației de astăzi legiferează în favoarea profesorului universitar care a plagiat în 2006. Putem vorbi despre un dublu plagiat (VIDEO)
15:23 - Ce este fenomenul „shrinkflation”, cum pot să fie păcăliți românii în magazine și ce e de făcut ca să economisim când mergem la cumpărături
15:17 - Liderul de la Kremlin a plecat în vacanță după ce a decretat mobilizarea rușilor pentru război. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras” Putin
14:58 - Reprezentant al românilor din Italia: Am avut informația că foarte mulți conaționali de-ai noștri vor vota Fratelli d`Italia. Partidul a lăsat loc de înțeles că e interesat ca românii să se integreze în politica de dreapta (VIDEO)