Mișcarea așa-numiților ”suverani” ia amploare: Un afacerist din Brașov a fost implicat într-un scandal de proporții (VIDEO)

Mișcarea așa-numiților ”suverani” ia amploare: Un afacerist din Brașov a fost implicat într-un scandal de proporții (VIDEO)

O noua mișcare începe să ia amploare în România și să le dea bătăi de cap polițiștilor. Este vorba despre așa numiții „suverani”, oameni care nu recunosc actele de identitate emise de statul roman și circulă cu mașini neînmatriculate. Este și cazul omului de afaceri brașovean Dan Cămârzan.

Acesta a ajuns la Poliție după ce a făcut circ în fața oamenilor legii. Asta după ce, un șofer a ajuns la psihiatrie fiind depistat conducând fără permis, un autoturism neînmatriculat, cu plăcuţe „handmade” și le-a prezentat poliţiştilor un act de identitate ”artizanal”. Iar afaceristul din Brașov a mare să-i sară în ajutor.

Ulterior, Dan Cămârzan a explicat, într-un live pe Facebook, ce s-a întâmplat în cele șase ore petrecute la Poliție și care sunt principiile sale de viată.

„Astăzi, un om născut viu a fost oprit ilegal, luat de Poliţie şi dus la spitalul de nebuni împotriva voinţei lui (…). În momentul respectiv, am primit telefon, normal că ne-am dus acolo, că omul nu este nebun, omul este legal în viaţă, are certificat de născut viu şi este legal în viaţă. Cei care au certificat de naştere sunt legali morţi (…). Astăzi au făcut o ilegalitate şi au răpit, sechestrat un cunoscut de-al nostru. Automat, eu personal m-am dus acolo să stau de vorbă cu doctorii. Le-am explicat «Domnul doctor, n-ai cum să stabileşti legal dacă este în viaţă, din moment ce tu ai venit să stabileşti starea lui mentală. Tu n-ai cum să stabileşti starea lui mentală, dacă nu se supune legilor pe care tu le respecţi, el respectă legile Pământului, legile lui Dumnezeu din care a venit». M-au bruscat, m-au dat afară, după care a venit Politia, ne-au cerut «actele voastre». Noi am prezentat actele noastre. Actele mele sunt ală de născut viu şi ăla de botez (…) Nu mi-a cerut nimeni să prezint actul emis de altcineva, că ăla nu este actul meu, este actul lor, buletinul este actul lor, nu este actul meu, eu sunt doar beneficiarul buletinului. Actul emis de mine este cel emis de mine. Pe ăla i l-am arătat. Ne-au luat, ne-au băgat în duba de politie şi ne-au dus şi ne-au ţinut la secţie vreo şase ore. Mie mi-au pus cătuşele şi mi-au dislocat umărul… era ultima chestie a lui Iisus care i se întâmplase”, a spus acesta, potrivit mytex.ro.

Cazul nu este însăunul singular, mișcarea suveranilor cuprinzând zeci de mii de oameni. În urmă cu câteva luni, și un fost consilier local din Reşiţa a anunţat că aderă la această mişcare şi că nu mai recunoaşte documentele emise de stat. Sociologii atrag atenţia că asemenea grupări demonstrează nemulţumirile indivizilor în raport cu societatea, iar toată aceste semnale de revoltă ar trebui luate în seamă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: