Tăriceanu, declarație virulentă la adresa lui Coldea: Ce să-i înveţe pe studenţi? Cum funcţionează statul paralel?

Tăriceanu, declarație virulentă la adresa lui Coldea: Ce să-i înveţe pe studenţi? Cum funcţionează statul paralel?

Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac extrem de dur la adresa generalului Florian Coldea, fostul adjunct al șefului Serviciului Român de Informații. Asta după ce deputatul PNL Marilen Pirtea, rector al Universităţii de Vest din Timişoara, l-a invitat pe Coldea să predea la instituția pe care o conduce.

„Mi se pare regretabil că rectorul universităţii a ajuns să-l invite pe domnul Coldea că ţină cursuri la universitate. Stau şi mă întreb care este considerentul după care domnul Coldea a fost invitat. Profesional stau şi am semne de întrebare. Ce să-i înveţe pe studenţi? Cum funcţionează statul paralel într-un stat de drept? Moral, cu atât mai puţin n-ar avea dreptul să preda studenţilor astfel de enormităţi. Dacă le inoculăm astfel de idei unor tineri care nu au suficiente cunoştinţe şi poate nu au întotdeauna cea mai bună capacitate de analiză, e păcat că pervertim generaţii de studenţi într-un spirit care este specific perioadei comuniste şi sistemelor totalitare – cum funcţionează serviciile de informaţii în colaborare cu procuratura. Asta era România anilor 50 şi 60.

Ar fi fost bine ca persoanele din conducerea universităţii să mediteze la o astfel de colaborare şi să nu ofere studenţilor astfel de exemple. Domnul Coldea a fost eliberat din serviciu într-o formulă elegantă, ca să nu se ajungă la un scandal şi altii văd că îl premiază pentru această performanţă. Mi se pare foarte nefiresc”, a declarat Tăriceanu, potrivit Știripesurse.ro.