Tăriceanu scapă de dosarul trimis de DNA la Parchetul General

Tăriceanu scapă de dosarul trimis de DNA la Parchetul General

Preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, scapă basma curată.

Dosarul în care acesta era acuzat de medicul Vladimir Marinescu că şi-ar fi falsificat declaraţia de avere pentru 2011 şi care a fost trimis de DNA la Parchetul General a fost clasat de procurori, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Sursele au precizat că soluţia a fost dată miercuri. Conform acestora, dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri depuse pe numele lui Tăriceanu la sfârşitul anului trecut de medicul Vladimir Atanasie Marinescu, care susţine că, în calitate de deputat liberal, acesta şi-ar fi falsificat declaraţia de avere pentru 2011, omiţând să treacă un concediu în Turcia din 2010, care ar fi fost oferit de către Daniel (fost vicepreşedinte ASF) şi Doina Tudor (fost senator).

Medicul susţine că ar fi avut o legătură de prietenie cu familia Tudor, context în care ar fi avut acces la aceste informaţii.

„Detaliile pe care vi le dau sunt următoarele: mă bucur că trăiesc în această Românie care devine ţara delaţiunii şi a dosarelor, după cum se dovedeşte”, a afirmat Tăriceanu, marţi, după ce informaţia privind verificările a apărut în spaţiul public.