Tăriceanu, despre revocarea lui Kovesi: E foarte greu ca lucrurile să fie ignorate. Ce spune liderul ALDE despre suspendarea lui Iohannis 

Tăriceanu, despre revocarea lui Kovesi: E foarte greu ca lucrurile să fie ignorate. Ce spune liderul ALDE despre suspendarea lui Iohannis 

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți că nu poate anticipa decizia pe care o va lua președintele Klaus Iohannis cu privire la solicitarea de revocare a șefei DNA Laura Codruța Kovesi, dar că e greu ca lucrurile să fie ignorate.

„Nu ştiu ce va face. Aici ţine mai puţin de experienţa politică, ci de modul în care preşedintele consideră că trebuie să-şi exercite mandatul. Constituţia spune că preşedintele veghează la respectarea Constituţiei. În condiţiile în care au apărut protocoalele, modul în care opera DNA, încălcările repetate ale Constituţiei de către doamna Kovesi. Nu ştiu… e foarte greu ca aceste lucruri să fie ignorate”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unei emisiuni televizate, potrivit Știripesurse.ro.

„Conflictul pare să fie între Guvern şi preşedinte pentru că raportul şi soluţia de revocare a fost făcută de ministrul Justiţiei. Cred că lucrurile sunt clare şi o să vedem. Cred că logic ar fi ca ministrul Justiţiei, prin translaţie, premierul, să fie cel care se sesizează în acest caz. (…) CCR a analizat şi a decis în mod lipsit de orice echivoc că preşedintele nu are un rol esenţial în numirea şi revocarea, având în vedere că aceştia funcţionează sub autoritatea ministrului Justiţiei. Trebuie să aşteptăm decizia preşedintelui şi vom vedea. (…) Nu am discutat mult pentru că nu am vrut să anticipăm. Trebuie să vedem decizia preşedintelui. Eu cred că premierul, oricare ar fi el, trebuie să-şi asume rolul. Nu trebuie să fie altcineva, mai ales că au un ministru al Justiţiei care e o autoritate în domeniu. Mă aştept ca Guvernul să-şi asume decizia”, a mai spus Tăriceanu.

De asemenea, întrebat dacă s-a discutat despre o eventuală suspedare a președintelui, în cazul în care acesta va decide să nu o revoce pe Kovesi, Tăriceanu a răspuns: „Nu am discutat acest subiect pentru că mi se pare că mergem un pic prea departe. Sigur, preşedintele trebuie să ţină cont de respectarea Constituţiei, iar doamna Kovesi a călcat pe Constituţie grav. Preşedintele trebuie să ia decizia şi sigur, după aceea, îşi asumă şi consecinţele deciziei”.