Tatăl lui Sorin Grindeanu va fi audiat miercuri într-un dosar privind mai multe fapte de abuz în serviciu

Tatăl lui Sorin Grindeanu va fi audiat miercuri într-un dosar privind mai multe fapte de abuz în serviciu
Foto: Evenimentul Zilei

Nicolae Grindeanu, tatăl premierului Sorin Grindeanu, va merge miercuri în instanță pentru a da declarații în calitate de martor într-un dosar privind mai multe fapte de abuz în serviciu, informează expressdebanat.ro.

Tatăl lui Grindeanu, fost inspector școlar general în Caraș-Severin, a fost chemat de către procurorii DNA pentru a explica motivele care au stat la baza deciziei sale de a permite cursanților Școlii Sanitare Postliceale „Carol Davila” din Caransebeș să susțină examenele finale la Călan, acasă la managerul instituției de învățământ, președinte al UNPR Călan, Eleonora Gavrilesc.

Potrivit sursei citate, procurorii au descoperit că această școală dădea diplome de asistent medical chiar și celor care mergeau doar o zi la ore. Altfel spus, instituția trimitea în sistemul medical persoane care nu erau pregătite pentru a profesa. ”Tocmai de aceea, Eleonora Gavrilesc avea nevoie ca examenele finale să se dea în condiții „speciale”. Ceea ce s-a și întâmplat. Dar asta doar după ce Nicolae Grindeanu ar fi fost apelat pe linie politică”, mai scrie expressdebanat.ro.

Procurori au scris în rechizitoriu că, inițial, Nicolae Grindeanu nu a fost de acord cu mutarea examenului de la Reșița la Călan, dar șefa UNPR ar fi ajuns, pe linie politică, la colegii din PSD Caraș Severin.

Procurorii i-au audiat pe deputatul Ion Mocioalcă, șeful organizației județene a PSD, și pe Mihaela Popovici, președinta Tineretului Social-Democrat din Caraș-Severin, dar ambii au exclus vreo intervenție la Nicolae Grindeanu, intervenție ce ar putea fi interpretată ca fiind un posibil trafic de influență.

Mihaela Popovici apare în mai multe stenograme, în care discută explicit cu Eleonora Gavrilesc despre „rezolvarea problemei” cu Nicolae Grindeanu. Pila acesteia a ajuns să obțină diploma de asistent medical generalist după ce a trecut doar câteva ore pe la școală.

După discuțiile avute, șeful Inspectoratului Școlar General Caraș-Severin, Nicolae Grindeanu, i-a făcut pe plac managerului Gavrilesc și a permis susținerea examenului la Călan.

”Vor fi audiați într-adevăr trei martori, printre care și domnul Grindeanu, care la acea vreme era inspector școlar general. Cu siguranță că din partea apărării vor fi nenumărate întrebări referitoare la presupusele infracțiuni săvârșite de clienta mea, doamna Gavrilesc. Domnul Grindeanu poate lămuri anumite aspecte referitor la faptul dacă a fost sau nu vreo intervenție la domnia sa din partea unor personaje politice din Caraș-Severin. Așteptăm cu interes și decizia Parlamentului cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu, cu precizarea că și Curtea de Apel Alba Iulia a admis punerea în libertate a unui condamnat definitiv pentru faptul că abuzul în serviciu în mare parte ar fi fost dezincriminat”, a explicat avocatul Cosmin Bolosin, citat de expressdebanat.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe