Situaţie DRAMATICĂ în TELEORMAN: Autorităţile au decis deversarea controlată a lacului Suhaia! RISC ridicat de ruperea a DIGULUI (VIDEO)

Situaţie DRAMATICĂ în TELEORMAN: Autorităţile au decis deversarea controlată a lacului Suhaia! RISC ridicat de ruperea a DIGULUI (VIDEO)

Autorităţile din Teleorman au decis, luni, 2 aprilie, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, deversareacontrolată a uneicantitățide apă din lacul Suhaia care va inunda circa 500 de metri de teren agricolpentru a preveni inundarea altor aproximativ 2.000 de hectare dacă digul de vest va ceda. Momentan, pompe de foarte mare capacitate, aduse din judeţul Mureş, scot apa din lac şi o varsă în Dunăre.

“Potrivit analizei efectuate de către specialiştii din cadrul Administraţiei Naţionale a Apelor Române, urmare a creşterii nivelului lacului prin preluarea debitului mărit de apă din bazinele râurilor Urlui şi Călmăţui, a fost identificat riscul de rupere a digului de Vest al lacului Suhaia, în pericol fiind inundarea a aproximativ 3.000 de hectare de teren agricol şi păşuni. Din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile, vânt puternic cu viteze de peste 65 km/h, valurile produse, de peste 1 m înălţime, pun presiune şi pe digul de est, motiv pentru care s-au luat măsuri de consolidare şi întărire a acestuia“, se arată într-un comunicat al reprezentanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Teleorman.

CSJU s-a întâlnit, luni, 2 aprilie, de două ori ca să analizeze situaţia de la lacul Suhaia şi să ia măsurile de rigoare ca să se prevină producerea de pagube materiale ori limitarea acestora în cazul avarierii grave a digului de Vest.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.