Temperaturi sahariene în România. Ce riscăm atunci când ieșim din casă pe caniculă (VIDEO)

Temperaturi sahariene în România. Ce riscăm atunci când ieșim din casă pe caniculă (VIDEO)
foto: jurnalistii.ro

Ne pregătim pentru o zi deosebit de caldă! România se va topi astăzi la temperaturi de aproape 40 de grade Celsius. Prima zi din săptămână va fi şi cea mai caldă din această vară, avertizează meteorologii. 60 de grade va fi temperatura resimţită la nivelul solului! În 7 judeţe, dar şi în Capitală, este cod portocaliu de caniculă, arată B1 TV.

Aproape 170 de bucureşteni au apelat numărul de urgenţă 112 din cauza căldurii sufocante. Iar veştile de la meteorologi nu sunt deloc bune. Luni, mercurul din termometre va mai creşte.

Temperaturi sahariene în România. Ce riscăm atunci când ieșim din casă pe caniculă

#DIRECT_ONE_7xrl1z#

Muntele şi litoralul sunt destinaţiile perfecte pentru cei care vor să stea departe de temperaturile de foc. Acolo, temperaturile nu vor sări mai mult de 32 de grade celsius, iar, pe alocuri, va ploua.

Pe timp de caniculă nu trebuie să ne expunem la soare între orele 11 si 18, avertizează reprezentanţii Serviciului de Bucureşti Ilfov. Si hidratarea este extrem de importanta. Zilnic, trebuie sa consumam nu mai putin de 2 litri de apa sau sucuri naturale.

Bauturile alcoolice, cele care contin cofeina ori cele foarte dulci nu sunt recomandate, deoarece elimina apa din organism si accentueaza deshidratarea. Cat despre alimentaţie, fructele şi legumele nu trebuie să lipsească din dieta noastra. O atenţie specială trebuie acordată copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi.