Teza de doctorat a Zoiei Ceauşescu a fost scoasă la licitaţie. Soţul autoarei este revoltat: „Nici nu știu cine vinde”

Teza de doctorat a Zoiei Ceauşescu a fost scoasă la licitaţie. Soţul autoarei este revoltat: Nici nu știu cine vinde
Teza de doctorat a Zoiei Ceauşescu a fost scoasă la licitaţie. Soţul autoarei este revoltat: "Nici nu știu cine vinde", sursă foto: captură YT

De la un preţ simbolic de 200 de euro, experţii estimează că lucrarea se va da în final cu câteva mii de euro. După ce soţul Zoiei a vândut maşina acesteia cu 20.000 de euro anul trecut, de data aceasta ginerele dictatorului e revoltat de vânzarea piesei ştiinţifice şi spune că nici nu a fost anunţat cine este vânzătorul de la casa de licitaţii.

Teza de doctorat a Zoiei Ceauşescu este scoasă la licitaţie în Capitală

276 de pagini de matematică superioară intitulate „Extrapolări Operatoriale” sunt scrise de Zoia Ceauşescu, singura fiica a cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu, în anii 80.

Exemplarul original al tezei de doctorat însoţit de semnatura olografă sunt scoase la licitaţie pe 2 februarie în Bucureşti.

Lucrarea are pe prima pagină şi o dedicaţie a Zoiei către domnul Suciu, unul dintre profesorii care ar fi fost membru in comisia de doctorat.

Soţul autoarei, de altfel singurul supravieţuitor al familiei Ceauşescu, care are şi el un exemplar personal acasă, este revoltat de această tranzacţie.

Soţul Zoiei Ceauşescu, revoltat de această tranzacţie

Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu, spune că cineva a moştenit bunurile familiei Suciu. „Acel cineva, nu ştiu cine este, văzându-se cu această lucrare, cu autograful Zoiei, a zis poate îi iese ceva.

Lucrarea nu va fi achiziţionată pentru valoarea ei matematică, nu are cine… În domeniul acesta erau în lume cam 100 de matematicieni care pricepeau domeniul. Am atâtea lucruri de la Zoia, cum să le vând?”

Lucrarea are un preţ de pornire de 200 de euro, dar experţii se aşteaptă la un preţ de 10 sau 20 de ori mai mare, cel puţin. Maşina Zoiei a fost vândută anul trecut de aceeaşi casă de licitaţii cu 20.000 de euro, de la un preţ de pornire de doar 500 de euro.

Teza de licenţa a lui Titu Maiorescu este a doua piesa de rezistenţă a licitaţiei, alături de o colecţie impresionantă de cărţi rare ale unor scriitori români celebri.

Două volume Moromeţii de Marin Preda din anul 1972 sunt licitate cu dedicaţia si semnatura olografă a scriitorului. La fel şi ediţiile princeps Huliganii de Mircea Eliade şi Trilogia valorilor, de Lucian Blaga.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:01 - Premierul Marcel Ciolacu: „Sperăm ca în perioada următoare să se găsească cele mai bune soluții, în primul rând să nu mai moară oameni pe frontul din Ucraina și pe urmă economiile se reașează”
20:55 - Accident cu 16 victime, în Constanța. Planul roșu de intervenție a fost activat
20:43 - Marcel Ciolacu: În acest moment, candidatul pentru funcţia de Primar General al Capitalei este Gabriela Firea, din partea PSD. Urmează să decidem dacă mergem separat sau împreună cu cei de la PNL
20:38 - Premierul Marcel Ciolacu: Nu există nici o paralelă între eventuala candidatură a președintelui Iohannis la NATO și faptul că alegerile pentru funcția de președinte au fost stabilite în luna septembrie (VIDEO)
20:31 - Un elev din cinci nu a rezolvat un exercițiu de clasa a II-a la simularea Evaluării Naționale, la Matematică
20:24 - Babs se pregătește de primăvară cu operații estetice. La ce proceduri a apelat fosta iubită a lui Dorian Popa
20:21 - Grindeanu: Testul cel mai important e în acest an, astfel încât să avem președinte, să câștigăm alegerile parlamentare, locale și europarlamentare / Ciolacu: Trebuie să fie realiști. Niciun partid politic nu va putea câștiga totul
20:14 - Criză de medici stomatologi la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani / Unitatea de Primiri Urgențe a rămas fără linie de gardă
19:53 - Un bărbat băut a lovit șase copii pe trecerea de pietoni. Șoferul este condamnat la ani grei de închisoare
19:44 - Mai multe ONG-uri cer Guvernului reducerea termenului pentru viză de flotant, înainte de alegeri