Teza de doctorat a Zoiei Ceauşescu a fost scoasă la licitaţie. Soţul autoarei este revoltat: „Nici nu știu cine vinde”

Teza de doctorat a Zoiei Ceauşescu a fost scoasă la licitaţie. Soţul autoarei este revoltat: Nici nu știu cine vinde
Teza de doctorat a Zoiei Ceauşescu a fost scoasă la licitaţie. Soţul autoarei este revoltat: "Nici nu știu cine vinde", sursă foto: captură YT

De la un preţ simbolic de 200 de euro, experţii estimează că lucrarea se va da în final cu câteva mii de euro. După ce soţul Zoiei a vândut maşina acesteia cu 20.000 de euro anul trecut, de data aceasta ginerele dictatorului e revoltat de vânzarea piesei ştiinţifice şi spune că nici nu a fost anunţat cine este vânzătorul de la casa de licitaţii.

Teza de doctorat a Zoiei Ceauşescu este scoasă la licitaţie în Capitală

276 de pagini de matematică superioară intitulate „Extrapolări Operatoriale” sunt scrise de Zoia Ceauşescu, singura fiica a cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu, în anii 80.

Exemplarul original al tezei de doctorat însoţit de semnatura olografă sunt scoase la licitaţie pe 2 februarie în Bucureşti.

Lucrarea are pe prima pagină şi o dedicaţie a Zoiei către domnul Suciu, unul dintre profesorii care ar fi fost membru in comisia de doctorat.

Soţul autoarei, de altfel singurul supravieţuitor al familiei Ceauşescu, care are şi el un exemplar personal acasă, este revoltat de această tranzacţie.

Soţul Zoiei Ceauşescu, revoltat de această tranzacţie

Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu, spune că cineva a moştenit bunurile familiei Suciu. „Acel cineva, nu ştiu cine este, văzându-se cu această lucrare, cu autograful Zoiei, a zis poate îi iese ceva.

Lucrarea nu va fi achiziţionată pentru valoarea ei matematică, nu are cine… În domeniul acesta erau în lume cam 100 de matematicieni care pricepeau domeniul. Am atâtea lucruri de la Zoia, cum să le vând?”

Lucrarea are un preţ de pornire de 200 de euro, dar experţii se aşteaptă la un preţ de 10 sau 20 de ori mai mare, cel puţin. Maşina Zoiei a fost vândută anul trecut de aceeaşi casă de licitaţii cu 20.000 de euro, de la un preţ de pornire de doar 500 de euro.

Teza de licenţa a lui Titu Maiorescu este a doua piesa de rezistenţă a licitaţiei, alături de o colecţie impresionantă de cărţi rare ale unor scriitori români celebri.

Două volume Moromeţii de Marin Preda din anul 1972 sunt licitate cu dedicaţia si semnatura olografă a scriitorului. La fel şi ediţiile princeps Huliganii de Mircea Eliade şi Trilogia valorilor, de Lucian Blaga.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)