Timiș: 18 elevi au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu vapori de la vopseaua de pe calorifere

Timiș: 18 elevi au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu vapori de la vopseaua de pe calorifere
Foto: radioresita.ro

Un număr de 18 elevi din clasele a V-a și a VI-a de la școala din comuna Știuca, județul Timiș, au ajuns la spital, vineri, după ce s-au intoxicat cu vapori toxici de la vopseaua de pe calorifere, care s-au supraîncălzit din cauza unei defecțiuni la sistemul de încălzire, transmite Mediafax.

Potrivit șefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiș, Aura Danielescu, 18 elevi din clasele a V-a și a VI-a de la școala din comuna Știuca din județul Timiș s-au intoxicat cu vapori toxici și au acuzat stări de rău, incidentul având loc după ce s-a defectat sistemul de încălzire al unității de învățământ.

„În cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.) s-a întrerupt furnizarea energiei electrice în întreaga comună Știuca. Școala avea sursă alternativă de curent, dar exact în această săptămână a fost verificată de către firma de întreținere. S-a produs o defecțiune, iar apa încălzită în cazane s-a întors în calorifere. Acestea s-au încins foarte tare. În plus, caloriferele au fost vopsite recent cu o vopsea de ulei, care, din cauza căldurii excesive, a emanat vapori toxici. Ușile și ferestrele claselor fiind închise, copiii au început să se simtă rău, să aibă stări de vomă și adureri abdominale. Este vorba despre copii de la clasele a V-a și a VI-a. Cadrele didactice au alertat imediat autoritățile”, a spus Aura Danielescu.

„Șapte copii au fost transportați cu o ambulanță specială SMURD și alți 11 cu salvarea la Spitalul Municipal din Lugoj, unde li s-a administrat oxigen”, a explicat Danielescu.

Un inspector de la Inspectoratul Școlar Timiș a mers la școala din Știuca pentru a deschide o anchetă în acest caz.

Tags: