Tinerii de la Partida Romilor vă invită să învățați limba romani

Tinerii de la Partida Romilor vă invită să învățați limba romani

Toți cei care vor să învețe limba romani sunt așteptați zilele acestea la Târgul de Carte GAUDEAMUS, din cadrul RomExpo, unde Organizația de Tineret a Asociației Partida Romilor Pro-Europa a organizat un stand special cu cărți și CD-uri, care vă pot ajuta să învățați limba romani și să cunoașteți tradițiile și obiceiurile romilor.

„Îi invităm la standul nostru pe toți cei care vor să învețe limba romani și să ne cunoască mai bine. Acestora le punem la dispoziție ghiduri de conversație română-romani, dicționare bilingve și chiar trilingve, română-engleză-romani, CD-uri cu muzică tradițională și chiar colinde în limba romani și multe cărți scrise de autori romi, din care cei interesați pot afla amănunte despre istoria, tradiția și obiceiurile romilor.

Într-o perioadă în care etichetele și stereotipurile despre minoritatea romă sunt aplicate generalizat, ponegrând astfel toți romii care realizează lucruri importante pentru dezvoltarea societății, este nevoie de unitate, de echitate și de acceptare rasială și etnică”, a declarat Ionuț Păun, președintele Organizației de Tineret a APRPE.

Standul Partidei Romilor poate fi găsit la RomExpo, la parter, în corpul B2, la standul Guvernului României, Departamentul pentru Relații Interetnice, poziția 157.

Doritorii sunt așteptați până pe 11 decembrie, între orele 10.00 – 20.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe