Tokes: Acuzele formulate la adresa mea sunt în întregime nefondate

Tokes: Acuzele formulate la adresa mea sunt în întregime nefondate

Europarlamentarul Laszlo Tokes anunţă că nu va participa la şedinţa Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României”, unde se ia în discuţie cererea unor membri ai Ordinului de a i se retrage această distincţie, şi susţine că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate.

„Anexez originalul scrisorii de protest semnată de Gabriela Firea, trimisă cu aceeaşi formulare de către opt reprezentanţi ai Partidului Social Democrat, decoraţi cu toţii cu Ordinul Naţional „Steaua României”. Din acestea rezultă fără echivoc că acuzele formulate la adresa mea sunt în întregime nefondate. Fapta de a promova „în mai multe medii teza periculoasă a autonomiei pe criterii etnice” (citat din scrisorile în cauză) i se poate imputa întregii organizaţii UDMR, deoarece programul acesteia conţine teza amintită. Pe acest temei, chiar şi Kelemen Hunor, Markó Béla sau Borbély László ar putea fi deposedaţi de distincţia pe care am primit-o şi eu”, precizează europarlamentarul, citat de Agerpres.

Laszlo Tokes menţionează că programul de europarlamentar nu îi permite să se prezinte la şedinţa Consiliului de Onoare, dar că va fi reprezentat de avocatul Kincses Előd.

Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României” se întruneşte joi, de la ora 16,00, la Academia Română, pentru a discuta cererea unor membri ai Ordinului de a-i retrage această distincţie europarlamentarului Laszlo Tokes.

Tags: