Tolontan: DIICOT secretizează numele procurorului care a clasat fără să cerceteze dosarul „Shanghai”, în timp ce HORODNICEANU cere pentru el TRANSPARENŢĂ TOTALĂ!

Tolontan: DIICOT secretizează numele procurorului care a clasat fără să cerceteze dosarul Shanghai, în timp ce HORODNICEANU cere pentru el TRANSPARENŢĂ TOTALĂ!

Jurnalistul Cătălin Tolontan vine cu noi precizări în investigaţia privind dosarul de prostituţie „Shanghai”.

Este vorba de cazul chinezilor care au sechestrat și traficat în 2004-2005 fete din România, unele dintre ele minore. Centrul grupării organizate era restaurantul „Shanghai”, frecventat de poliţişti, procurori, inspectori de la Garda Financiară şi chiar de fratele actualului director al SIE, Silviu Predoiu, care au fost recunoscuţi din planşe fotografice de către fetele sechestrate.

Cătălin Tolontan susține că DIICOT a secretizat numele procurorului care a clasat dosarul „Shanghai”.
În acest context, reputatul jurnalist face trimitere și la șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, care a declarat recent că a cerut DNA să-și studieze dosarul în care este vizat.

Potrivit lui Cătălin Tolontan, şeful DIICOT are „absolută dreptate”: „nimeni nu poate fi investigat, acuzat și judecat în secret”.

„Ironia sorții face ca, tocmai în aceste zile, procurorul Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT, să facă el însuși apel la dreptul oricărui cetățean de a fi cercetat nu în secret, ci în cunoștință de cauză. E dreptul persoanei de a ști cine e procurorul care îl cercetează și ce probe sunt strânse împotriva lui. Numele lui Daniel Horodniceanu apare într-un dosar DNA, într-un context deocamdată neclar.
‘Vreau să văd dosarul, apoi vreau să am o opinie. În cursul acestei săptămâni sau al celei viitoare să mă duc să îl văd’, spune șeful DIICOT, într-un demers absolut legitim.
Să se grăbească! Chiar dacă e dreptul lui de a nu fi cercetat în secret și, apoi, de a fi eventual judecat într-un proces deschis, cu probele pe masă, nu într-o curte ocultă, să se grăbească!
Pentru că dacă toate Parchetele vor secretiza ceea ce e public, atunci Daniel Horodniceanu nu va ști nici cine îl investighează, nici de ce”, scriu jurnaliştii de la Tolo.ro.

Pe aceeaşi logică, sursa citată consideră că numele procurorului DIICOT care a clasat dosarul „Shanghai” nu poate fi secret față de public, aşa cum pretinde parchetul condus de Daniel Horodniceanu.

Tolo.ro publică şi „răspunsul monumental” al DIICOT, la solicitarea de a face public numele procurorului care a clasat cazul: ”Prin informație cu privire la datele personale se înțelege orice informație privind o persoană fizică sau identificabilă, astfel că informația nu se încadrează la categoria informațiilor de interes public”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`