Tolontan, despre protocolul desecretizat: Un articol permite șefilor din SRI să afle date din dosarele angajaților care sunt cercetați (VIDEO)

Tolontan, despre protocolul desecretizat: Un articol permite șefilor din SRI să afle date din dosarele angajaților care sunt cercetați (VIDEO)

Jurnalistul Cătălin Tolontan a reclamat că un articol din protocolul desecretizat vineri între SRI și Parchetul General scoate la iveală o chestiune care nu este în regulă.

Mai exact, prin articolul 7, aliniatul 2, din protocolul semnat în 2009 între SRI și Parchetul General se prevede că procurorii sunt obligați să înștiențizeze șefii din SRI dacă au în cercetare angajați ai SRI, a afirmat Cătășin Tolontan în emisiunea „Actualitatea Românească”, moderată de Sorina Matei.

„Se naște o nouă categorie de cetățeți, angajații SRI. Ei sunt fie supracetățeni în senul în care când începe cercetarea se trimit probe, înștiințări către șefii lor, iar ei află și scapă sau pur și simplu își șterg urmele sau beneficiază de un avantaj. Fie devin subcetățeni prin faptul că ei sunt prin ce au trimis procurorii prin probe care nu ajung în instanță ajung să fie dați afară sau ostracizați de șefi”, a afirmat Cătălin Tolontan.

„Procurorii devin practic serviciu secret al SRI”, a concluzionat Tolontan privind acest articol.

Prin aceste protocale, „oamenii ăștia” știau dinainte ce probe ajung în fața judecătorilor și care nu, a mai deplâns Tolontan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)