Top destinații răcoroase pentru evadarea de caniculă vara aceasta

Top destinații răcoroase pentru evadarea de caniculă vara aceasta
La Bâlea Lac, de pildă, sunt 16 grade, sursă foto: captură YT

Toropiți de căldura din orașe, mulți caută destinații răcoroase, de vacanță. Pleacă de la 40 de grade, la pensiunile de la munte, ocrotite de umbra pădurii, unde serile sunt chiar friguroase.

Răcoare și aer curat în timp ce țara fierbe

La Bâlea Lac, de pildă, sunt 16 grade, iar la Fundata ori Vama Buzăului, vizitatorii se pot răcori într-un ciubăr sub cerul liber.

La Fundata erau 23 de grade la prânz. Localitatea se află la 1.360 de metri altitudine. Din balcoanele unei pensiuni, turiștii se pot bucura de o priveliște frumoasă și de aer curat. Unii nu și-au dat seama că au nevoie și de o haină mai groasă.

Prețul unei camere duble este de 300 de lei. Pentru relaxare, turiștii pot alege o baie într-un ciubăr aflat fix lângă pădure. Seara, temperatura coboară sub 20 de grade Celsius.

Turiștii fug de căldură la Brașov sau chiar și în Islanda

La Brașov, turiștii caută răcoarea în stațiunea Vama Buzăului, la marginea pădurii, la un centru de echitație.

Dacă vreți să simțiti frigul și aveți un buget pe măsură, puteți alege Islanda. Temperaturile nu depășesc 14 grade, iar peisajul e presărat cu gheizere, cascade și ghețare.

Răzvan Pascu, consultant în turism, pentru ȘtirileProtv: „Sunt în Islanda pe plaja Diamond Beach (plaja diamantelor) și diamantele sunt bucăți de gheață care se află aici. Vin din ghețar”.

Alte destinații exclusiviste alese de iubitorii de munte sunt St. Moritz din Elveția sau Chamonix din Franța, în Munții Alpi.

Urmăriți B1TV.ro și pe