Tragic accident în Covasna: Opt morți și o persoană grav rănită

Tragic accident în Covasna: Opt morți și o persoană grav rănită
Foto: suceavapenet.ro
UPDATE 17:07: Persoana rănită în accidentul din zona localităţii covăsnene Chilieni, care a fost preluată de elicopterul SMURD Mureş, a murit în aparatul de zbor, astfel că bilanţul a ajuns la opt morţi şi un rănit, acesta din urmă fiind transportat la Braşov pentru investigaţii medicale.

Numărul persoanelor decedate în urma accidentului din localitatea covăsneană Chilieni, unde un tractor cu remorcă a fost lovit de un tren, a ajuns la şapte, după ce femeia rănită care intrase în stop cardiac nu a mai putut fi resuscitată, transmite Mediafax.
 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Iulia Grigoraş, a declarat, sâmbătă după-amiază, că numărul persoanelor decedate în urma accidentului de la Chilieni a ajuns la şapte.

Potrivit sursei citate, femeia rănită care intrase în stop cardiac nu a mai putut fi resuscitată de echipajele de intervenţie, în pofida eforturilor.

Grigoraş a spus că şoferul tractorului are 78 de ani şi, deşi trecerea la nivel cu calea ferată era semnalizată, el nu s-a asigurat.

Potrivit sursei citate, şoferul, care nu a fost rănit, a declarat că îi pare rău pentru cei morţi.

Grigoraş a afirmat că primele informaţii arată că victimele accidentului erau din municipiul Sfântu Gheorghe.

Conform acesteia, unul dintre răniţi a fost preluat de elicopterul SMURD pentru a fi transportat la Târgu Mureş, iar celălalt, cel mai probabil, va fi dus cu ambulanţa la spitalul din Sfântu Gheorghe.

Traficul feroviar este în continuare blocat, la ora transmiterii acestei ştiri.

Accidentul s-a produs, sâmbătă după-amiază, în zona localităţii Chilieni, după ce un tractor cu remorcă a fost lovit de un tren.

Iniţial, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, declara că primele informaţii indicau că sunt cinci morţi şi trei răniţi în urma accidentului. Tot el spunea că primele date arată că în remorcă erau muncitori.

Ulterior, Tolvaj a declarat că în urma accidentului şase persoane au murit, din care cinci femei şi un bărbat, alte trei fiind rănite grav, la locul accidentului ajungând şase ambulanţe şi un elicopter SMURD de la Târgu Mureş.

Şeful ISU Covasna, Gyorgy Alfons, declara că primele informaţii arătau în remorca tractorului s-ar fi aflat 15-16 persoane, dar înainte de impact o parte dintre acestea au reuşit să sară.

El spunea că autovehiculul a fost lovit de un tren personal care circulă între Târgu Mureş şi Braşov.

Şeful ISU Covasna preciza că una dintre persoanele rănite, o femeie, a intrat în stop cardiac şi se încerca resuscitarea ei.

Localitatea Chilieni aparţine de municipiul Sfântu Gheorghe.
 

Tragic accident in Covasna
Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_23370').select();" id="embed_text_23370" />