Traian Băsescu, dezvăluiri despre SRI: De ce nu l-a demis pe Florian Coldea 

Traian Băsescu, dezvăluiri despre SRI: De ce nu l-a demis pe Florian Coldea 

Traian Băsescu a făcut marți seară o serie de dezvăluiri cu privire la Serviciul Român de Informații, precizând că Florian Coldea a scăpat de demitere de două ori pentru că nu exista acordul lui George Maior.

„Eu am sunat de două ori în 10 ani la Coldea. Asta s-a întâmplat în două duminici când Maior nu era la birou. Niciodată nu s-a întâmplat ca Maior să fie în instituţie şi eu să vorbesc cu Florian Coldea. Coldea a scăpat de două ori de demitere pentru că nu am avut şi semnătura lui George Maior”, a declarat Băsescu în direct la România TV.

Fostul președinte a mai precizat și că ar fi o greșeală ca Laura Codruțaq Kovesi să fie schimbată din funcție înainte de terminarea mandatului.

„După ce îşi termină mandatul, Kovesi poate răspunde penal. Cât timp Kovesi e şefa DNA-ului vor fi destui care să vorbească de DNA. Ar fi cea mai mare greşeală să fie schimbată din funcţie până îşi termină mandatul”, a mai declarat Traian Băsescu.

Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)