Traian Băsescu: DNA este decredibilizată. Încrederea mea în această instituție nu face decât să se prăbușească

Traian Băsescu: DNA este decredibilizată. Încrederea mea în această instituție nu face decât să se prăbușească
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Băsescu a ajuns vineri la Directia Nationala Anticoruptie unde a stat mai bine de trei ore. Fostul presedinte a fost audiat în calitate de martor la o comisie rogatorie, într-un dosar instrumentat de procurorii din Israel. Comisia rogatorie este o procedură utilizată pentru administrarea unor dovezi de o altă instanţă decât aceea care judecă fondul litigiului.

Ulterior, Băsescu i-a criticat pe procurorii DNA pentru modul în care au tratat audierea sa, precizând că încrederea sa în această instituție ”nu face decât să se prăbușească”.

”Când îți permiți să minți un fost președinte că rugămintea este să nu facă declarații, dar pe de altă parte, dumneavoastră aflați intimități din această poziție de martori, chiar îmi pun un semn de întrebare mare asupra seriozității DNA-ului pentru că în mod cert nu de la procurorul israelian a plecat informația, ci de la procurorii români. Cu procurorii, când am plecat, m-au rugat să nu fac declarații. Din păcat, instituția toxică numită DNA v-a intoxicat. Încrederea mea în această instituție nu face decât să se prăbușească. DNA este o instituție decredibilizată. Procurorii români au dat informații despre dosarul în care sunt eu martor, se decredibilizează. Am fost surprins când am ajuns la DNA și era toată presa din România acolo. Pentru mine, proba de azi a arătat că năravurile nu se schimbă. Pentru ce trebuia să anunțe toată presa că vin eu?”, a declarat Traian Băsescu la România TV.