Traian Băsescu: În justiție nu s-a schimbat nimic față de perioada mandatului meu. Am fost împotriva spectacolului în justiție (VIDEO)

Traian Băsescu: În justiție nu s-a schimbat nimic față de perioada mandatului meu. Am fost împotriva spectacolului în justiție (VIDEO)
Foto: B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică în cadrul emsiunii ”XPress”, de pe B1 TV, că în justiție nu s-au schimbat prea multe lucruri față de perioada mandatelor sale.

„În afară de formă, care a devenit mai agresivă, mai pe placul publicului, nu s-a schimbat nimic. Dosarele din timpul lui Morar s-au finalizat, acum în ultimii doi ani, și au dus la condamnări fără discuții. Sunt nouă miniștri condamnați pe dosare făcute în timpul lui Morar. Nu mai vorbim de parlamentari și președinți de consilii județene”, a declarat Băsescu.

”A fost o oarecare nevoie de spectacol. Eu am fost împotriva nevoii de spectacol și în timpul mandatului. Oamenii pot fi anchetați, judecați fără spectacol. Justiția nu poate fi un spectacol, ci este o intreprindere a decenței și a respectului total pentru lege și pentru drepturile omnului la imagine, la o anchetă corectă. Eu spun că și un ciminal are dreptul la o anchetă corectă și la o judecată corectă, cu respectarea tuturor normelor de drept care să facă diferența între statul democratic și statul abuziv”, a mai precizat fostul șef al statului.

Traian Băsescu, despre justiție

#DIRECT_ONE_94hwo3#