Tribunalul București: Nicușor Constantinescu a sfidat organele judiciare și a încălcat obligațiile legale

Tribunalul București: Nicușor Constantinescu a sfidat organele judiciare și a încălcat obligațiile legale

Tribunalul Bucureşti arată, în motivarea deciziei de confirmare a mandatului de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, că preşedintele suspendat al CJ Constanţa nu a făcut altceva decât să sfideze constant organele judiciare şi să încalce cu rea-credinţă obligaţiile impuse de lege, relatează Mediafax.

„Reaua-credinţă de care a dat dovadă inculpatul în încălcarea obligaţiilor impuse în sarcina sa reiese, fără îndoială, din atitudinea acestuia, inculpatul nefăcând nimic altceva decât să sfideze constant organele judiciare, înţelegând să încalce în mod flagrant obligaţiile impuse în sarcina sa, fără nicio justificare”, arată judecătorul de la Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei.

În documentul citat se mai arată că probele strânse la dosare oferă motive suficiente pentru a considera drept plauzibil riscul ca Nicuşor Constantinescu să fugă sau să împiedice administrarea justiţiei, risc ce reiese din modul în care s-a purtat.

„Modalitatea de comitere a presupuselor infracţiuni pentru care este cercetat inculpatul, dar şi conduita sa procesuală denotă o anumită înclinaţie a inculpatului spre ignorarea normelor de drept”, subliniază magistratul.

Referitor la starea de sănătate a inculpatului, „fără a nega gravitatea bolii de care suferă inculpatul, aspect atestat de înscrisuri medicale”, instanţa arată că este evident faptul că „aceasta nu a constituit un impediment în adoptarea de către Constantinescu a unei conduite de sustragere de la judecată.

Tribunalul Bucureşti a confirmat, în 6 noiembrie, mandatul de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, el fiind dus în arest.

Nicuşor Constantinescu, care revenise în aceeaşi zi în ţară, a fost dus de la Aeroportul Henri Coandă la Tribunalul Bucureşti, unde un judecător de drepturi şi libertăţi a decis confirmarea mandatului de arestare emis pe numele acestuia în iulie.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa a revenit în ţară cu o cursă de la Istanbul, fiind preluat imediat de poliţişti.

Nicuşor Constantinescu a fost reţinut, în 4 noiembrie, de autorităţile din Turcia, după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)