Tribunalul Bucureşti obligă FRF să îl repună în funcţia de preşedinte al CCA pe Vasile Avram

Tribunalul Bucureşti obligă FRF să îl repună în funcţia de preşedinte al CCA pe Vasile Avram

Fostul arbitru FIFA, Vasile Avram, a câştigat în instanţă litigiul cu FRF.

Astfel, Tribunalul Bucureşti a obligat conducerea federaţiei să îl repună în funcţia de preşedinte al CCA, de unde fusese suspendat la 25 septembrie 2011 ca urmare a anchetării sale într-un dosar de corupţie.

De asemenea, instanţa a obligat conducerea FRF să îi achite lui Vasile Avram despăgubiri salariale actualizate de la data de 21 noiembrie 2011 şi până la repunerea sa în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

În momentul de faţă, funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor este ocupată de grecul Kyros Vassaras.

Vasile Avram a fost suspendat de FRF la 25 septembrie 2011 din funcţia de preşedinte al CCA şi din calitatea de membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal după ce acesta a fost reţinut de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Avram a fost achitat, la 15 mai 2013, în dosarul de corupţie din arbitraj, de către Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind însă definitivă.

Toate persoanele judecate în acest dosar au fost achitate de instanţă pentru acuzaţiile aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie. Judecătorul a decis şi ridicarea sechestrelor puse pe bunurile inculpaţilor şi a altor măsuri dispuse în dosar.