Trucuri utile de amenajare pentru o baie mică

Trucuri utile de amenajare pentru o baie mică

Majoritatea proprietarilor de case și apartamente nu au șansa de a se bucura de băi spațioase, deoarece în trecut, nu s-a pus accentul pe design-ul și atmosfera din interior. Iată câteva trucuri care te pot ajuta să transformi acest spațiu intim, în unul relaxant.

Acordă un plus de atenţie cabinei de dus

Pentru a transforma baia într-o oază menită relaxării și să creezi iluzia unui încăperi aerisite, generoase este bine să renunți la tradițională cadă de baie și să începi cu achiziționarea unor modele de cabine de dus cu aspect minimalist și finisaj atent realizat. Întrucât acest obiect este cel care domina, trebuie să i se acorde atenția cuvenită.

Fii atent la detalii şi finisaje

De calitatea finisajelor depinde aspectul estetic final, fapt pentru care trebuie să ţii seama de toate elementele care crează senzaţii vizuale plăcute: îmbinare de culori, corpuri de iluminat, accesorii, decorațiuni, piese de mobilier.

Pentru început trebuie să alegi cu grijă culoarea pereților și a obiectelor sanitare. În cazul băilor mici sunt mai potrivite nuanțele temperate, cele deschise și tonurile de alb, care oferă senzație de spațiu și fac ca încăperea să pară aerisită și luminoasă. În nici un caz nu trebuie folosite nuanțe închise, deoarece vor accentua impresia de spațiu mic.

Alege corect gresia și faianța

Un secret care crează senzaţia de spaţiu este de a potrivi corect gresia şi faianţa. Trebuie să ştii că nuanţa gresiei mai închisă decât a faianţei crează iluzia de larg, de adâncime. Pentru efecte deosebite poți combina modele de gresie în două culori. Optează pentru faianță dreptunghiulară, poziționată în picioare și vei atenua senzația de îngust. Plăcile montate în poziție pe orizontală crează un efect deosebit și alungă monotonia. Mozaicul, foarte popular în acestă perioadă nu este potrivit pentru băile mici întrucât accentuează senzația de limitare.

Crează armonie cu ajutorul corpurilor de mobilier

Un truc bine cunoscut în amenajarea unei băi mici este că niciodată să nu se aleagă mobilierul în aceeași culoare cu cea a gresiei și a faianței. Contrastele oferă aspect vizual deosebit și sporesc senzația de spațiu. Pentru a optimiza mai bine baia, se recomanda folosirea unor corpuri suspendate.

Rafturile de colț care oferă mai mult loc pentru depozitarea accesoriilor din baie sunt apreciate, eficiente și ușor de integrat în ansamblul general, deci sunt piese cheie care transforma băile mici. Sunt preferate măștile pentru chiuvetă, prevăzute cu dulăpior care asigură un plus de spațiu.

Oglinda, accesoriul forte al băilor mici

Elementul care ajută cel mai mult la crearea senzației de spațiu larg în interiorul băii este oglinda. Aceste accesorii reflectă lumina, fapt pentru care crează iluzia de mare și aerisit. În plus sunt accesorii de toaletă personale care au ca scop precis reflectarea imaginii. Oglinzile poziționate strategic oferă iluzia de baie aerisită și mare și în același timp sunt elemente decorative care lasă amprenta asupra întregii încăperi.

Achiziționează corpuri de iluminat potrivite

Lumina din baie trebuie să fie neapărat caldă, dacă încăperea este decorată în stil clasic sau vintage. Pot fi alese corpuri cu elemente decorative inedite ce oferă un plus de eleganță încăperii.

În cazul băilor mici, decorate în stil modern sunt mai potrivite și mai ușor de integrat corpurile de iluminat cu forme geometrice și cele cu aspect minimalist. Luminile reci oferă un plus de dinamism încăperilor decorate în stil modern.

Nu te ferii de plante

Plantele vin cu un aer proaspăt în orice încăpere, chiar și în baie. Un ghiveci verde poziționat strategic în apropierea ferestrei, o ferigă elegantă poziționată în spatele ușii sau un panou cu mușchi de pământ crează senzații inedite. Aceste elemente decorative vii oferă un plus de vitalitate și vin cu o aură personală. Sunt decorațiunile perfecte care transforma baia într-o încăpere primitoare, prietenoasă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`