Tudorel Toader, după discuția cu Liviu Dragnea: `Eu nu m-am întâlnit cu un justițiabil, ci cu cel de-al treilea om în statul român`. Despre ce au vorbit cei doi (VIDEO)

Tudorel Toader, după discuția cu Liviu Dragnea: `Eu nu m-am întâlnit cu un justițiabil, ci cu cel de-al treilea om în statul român`. Despre ce au vorbit cei doi (VIDEO)

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că la întâlnirea cu liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a discutat despre faptul că judecătorii de la Curtea Constituțională vor lua o decizie, miercuri, cu privire la sesizarea privind refuzul Curții Supreme de a pune în aplicare noile prevederi ale legii 304/2004 referitoare la reconfigurarea completurilor de cinci judecători.

”Am avut o scurtă întrevedere, am discutat ceea ce poate fi discutat, ceea ce trebuie discutat, dinspre președintele partidului majoritar și ministrul Justiției, care chiar dacă e independent, face parte dintr-o guvernare politică. Faptul că mâine e miercuri și se va judeca la CCR acel conflict de natură constituțională. Aceasta a fost principala temă a discuției. Nu am discutat în legătură cu decizia. Decizia CCR va fi obligatorie de la momentul publicării în MO. Nu ai ce să discuți despre conținutul deciziei, nu avem nicio marjă ulterioară. Vom proceda așa cum se va statua în dispozitiv. (…) Întâlnirea de azi face parte din întâlnirile periodice, în momente din acestea, importante, clarificatoare, întâlnirile sunt firești. Orice dialog prin care o pare informează altă parte nu poate fi decât binevenit”, a spus Tudorel Toader.

„Mâine judecătorii vor da o dezlegare care interesează statul de drept și pe cei care se judecă, cei mulți care vor să vadă dacă o lege ulterioară modifică o lege anterioară sau dacă nu cumva o lege care spune contrariul. Vine cineva și spune ceva da, e frumos. Da, mă întâlesc cu toți cei care fac parte din guvern. Eu nu m-am întâlnit cu un justițiabil, ci cu cel de-al treilea om în statul român. Nu am niciun dubiu că veți înțelege că decizia o iau judecătorii și că am discutat despre proceduri. Orice decizie a CCR are o valoare de principiu egală cu legea. Orice lege are un caracter de generalitate. Legile nu pot să aibă caracter individual”, a adăugat ministrul Justiției.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.