„Statul Paralel”: Când nu se bate cu protocoalele secrete, Tudorel Toader se plimbă cu o maşină ce aparţine SRI

Statul Paralel: Când nu se bate cu protocoalele secrete, Tudorel Toader se plimbă cu o maşină ce aparţine SRI

În momentele în care nu se bate cu „statul paralel” şi nu implicarea SRI în justiţie prin protocoale secrete, Tudorel Toader se plimbă chiar cu o maşină ce aparţine SRI.

Plecând de la pozele cu Tudorel Toader în trafic la volanul unui Volkswagen Touareg, jurnaliştii de la Newsweek au dezvăluit că Toader, din poziţia de rector al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, are în folosinţă o maşină care aparţine SRI. Aceasta a fost donată de către serviciul secret instituţiei de învăţământ.

Potrivit SRI, autoturismul VW Touareg a fost achiziţionat în anul 2007, de la MIDOCAR SRL, cu 115.484 lei fără TVA, în urma finalizării unei proceduri de achiziţie prin licitaţie deschisă.

„Autovehiculul a fost scos din funcţiune la momentul îndeplinirii condiţiilor stabilite prin HG nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe. În acest context, în conformitate cu prevederile HG nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, Serviciul Român de Informaţii a iniţiat demersurile în vederea transmiterii, fără plată, către o altă instituţie publică, a autovehiculului, potrivit dispoziţiilor pct. 3 al Anexei nr. 1 la norma sus-menţionată”, arată SRI într-un răspuns pentru Agerpres.

Conform sursei citate, în baza pct. 5 al Anexei precizate, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a solicitat autoturismul disponibilizat, iar transmiterea bunului s-a realizat pe baza Procesului-verbal de predare-primire prevăzut de pct. 6 al Anexei nr. 1, aprobat de ordonatorii principali de credite ai celor două instituţii şi semnat la 13 decembrie 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe