Violatorii și tâlharii iertați de Tudorel Toader fac noi victime (VIDEO)

Violatorii și tâlharii iertați de Tudorel Toader fac noi victime (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numărul infracţiunilor cu violenţă a crescut alarmant după ce peste 9.000 de deţinuţi au fost eliberaţi din penitenciare în baza recursului compensatoriu, lege propusă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, și trecută prin Parlament de PSD și ALDE. În acest un an de la intrarea în vigoare a legii, aproape 3.000 de noi infracţiuni cu violenţă s-au petrecut. Rata de recidivă este între 60 și 70%, spun sociologii citați de Digi24.

Mai precis, numărul a 4 tipuri de infracţiuni grave a crescut îngrijorător: tentativă de omor, viol, lovituri mortale şi loviri sau alte violenţe.

”Deja deținuții se întorc, deja se întâmplă infracțiuni grave care sunt comise de acești deținuți pentru că statul român nu s-a îngrijit de măsuri care să asigure reintegrarea acestora”, a declarat, pentru Digi24, președintele Federaţii Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

”Le este foarte greu să își găsească un loc de muncă. Primele 3-6 luni sunt cele mai vulnerabile pentru deținuți. Este exact perioada în care statul contribuie cel mai puțin pentru ei. Ajutorul social care este în cuantum de 142 lei pe lună”, a susținut și Ioan Durnescu, prof. Dr. Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

Cel mai recent caz care a îngrozit România este cel al unei tinere de 20 de ani, care a fost snopită în bătaie și jefuită în scara unui bloc din Alba Iulia. Atacatorul, care a fost arestat pentru 30 de zile, este un recidivist. Se numește Nicolae Tiberiu Drăgoi și a fost eliberat din Penitenciarul Aiud acum circa două luni, în baza legii recursului compensatoriu. El fusese condamnat pentru tâlhărie şi tentativă de viol.

Sursă Video: Marian Raduinea / Facebook

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL