Tudorel Toader, replică după acuzațiile lui Klaus Iohannis: Şeful statului cunoaşte bine care sunt limitele legii (VIDEO)

Tudorel Toader, replică după acuzațiile lui Klaus Iohannis: Şeful statului cunoaşte bine care sunt limitele legii (VIDEO)

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat marți, după ce președintele Klaus Iohannis l-a acuzat că cererea sa de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de Procuror General e un demers aiuritor, în condițiile în care Lazăr a făcut și face o treabă foarte bună.

Întrebat cum comentează afirmațiile șefului statului, Toader a răspuns: „Eu nu vreau să fac un inventar al spuselor celui care ocupă cea mai mare demnitate din stat. Nu vreau să fac un inventar al faptului că odată cererea de revocare nu era oportună din punct de vedere politic, altădată cererea era neadecvată, acuma este politică, adică tot felul de calificări dintr-o perspectiva personală şi în limitele domniei sale. Permiteţi să nu fac comentarii, doar am făcut o rememorare a celor spune de dânsul”.

Referitor la acuzația conform căreia ar acționa în afara cadrului legal, Toader a precizat: „Şeful statului cunoaşte bine care sunt limitele legii, cunoaşte foarte bine care sunt comportamentele legale şi constituţionale, este vocea cea mai autorizată din stat şi nu ştiu ce argumente aveţi să nu îl credeţi, chiar fără să cercetaţi, ca la Biblie”.

”Am o opinie și o voi face cunoscută la momentul potrivit. În ansamblu, se conturează un comportament sau o abordare a acestui ministru al Justiției care e pe lângă lege, în privința propunerilor și de numire și de revocare.

Între timp nu mai am doar dubii, mă îndrept ușor, ușor spre certitudini. În ceea ce privește revocare Procurorului General, un demers aiuritor al acestui ministru și cu corolarul la fel de aiuritor de povești, manipulator, penibilă fază… Suntem în situația în care, momentan, s-a început un demers judiciar și vă spun de pe acum: până când judecătorii nu vor da un verdict final, nu am de gând să fac nimic.

Iar despre speța revocării, Augustin Lazăr face o treabă bună și mi se pare greșită total cererea de revocare. Clar, e foarte clar că suntem într-o zonă în care infractorii încearcă să acapareze Justiția și unde văd că nu au șanse, vor să-i îndepărteze”, a declarat, marți, Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.