Tulcea: O copilă de 10 ani dintr-un sat e însărcinată în luna a cincea. Fata nu s-a mai dus la școală de rușine. Ce spun autoritățile

Tulcea: O copilă de 10 ani dintr-un sat e însărcinată în luna a cincea. Fata nu s-a mai dus la școală de rușine. Ce spun autoritățile
Foto: Pixabay

O copilă de 10 ani din județul Tulcea este însărcinată în luna a cincea. Tatăl ar fi un minor de 16 ani. Autoritățile au descoperit acest caz după ce fata nu a mai mers la școală de rușine.

Fată de 10 ani, însărcinată în cinci luni

Copila e din satul Agighiol, comuna Valea Nucarilor. Ea e elevă în clasa a IV-a deoarece a repetat un an şcolar, s-ar fi dus la muncă într-o localitate vecină, notează Adevărul.

„Acolo, spune mama ei, a întâlnit un băiat şi a fost o joacă, ceva nevinovat între ei…”, a declarat Maria Lenţa, primarul comunei Valea Nucarilor.

Medicii au stabilit că sarcina e mult prea avansată, așa că minora o va duce la capăt. Ea e supravegheată acum de specialiști.

Cazul a fost descoperit după ce fata nu a mai mers la şcoală de rușine. Când asistentul social a mers la familie să vadă ce se întâmplă, a aflat că fata e însărcinată și a anunțat poliția.

Primarul comunei a mai afirmat, pentru Agerpres, că fata provine dintr-o familie cu risc social care numără şapte copii: „Mama fetei s-a mutat cu copiii în Agighiol în luna iunie. A venit din Tulcea cu concubinul. Ea ne-a spus că fata de 10 ani s-a jucat cu un băiat. Noi monitorizăm acum situaţia fetei”.

Protecția Copilului a solicitat formarea unei comisii care să stabilească ce se va întâmpla cu fata.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Tulcea: 18 cazuri doar anul acesta de minore însărcinate

Potrivit datelor publicate anul acesta de Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în ultimii cinci ani, în judeţ au fost înregistrate 41 de cazuri de mame minore. Șase au abandonat copilul.

DPC Tulcea a mai precizat că doar în acest an s-au confruntat cu 18 cazuri de mame minore, cele mai multe sub 16 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe