A fost străpuns tunelul de cale ferată Bătuța! De anul viitor, se va circula cu 160 km pe oră

A fost străpuns tunelul de cale ferată Bătuța! De anul viitor, se va circula cu 160 km pe oră
Foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură.

Tunelul Bătuța, lung de 649 metri, a fost finalizat și permite acum circulație cu viteza de 160 km/h pe un tronson de 16 km din cele 144 km în reconstrucție între Ghioroc și Simeria, conform Club Feroviar.

Circulația cu 160 km pe oră

„Constructorul a ajuns cu săpătura în capătul dinspre Arad al tunelului Bătuța în lungime de 649 metri. Acesta va permite, începând de anul viitor, circulația cu 160 km/h pe încă 16 kilometri din cei 144 aflați în reconstrucție între Ghioroc și Simeria.

Astfel, din 2024, în judetul Arad, de la Curtici la Ilteu, se va circula cu 160 km pe oră! De la străpungere până la circulația trenurilor mai sunt lucrări importante de făcut: finalizarea galeriei, execuția căii, electrificarea și semnalizarea.

Toate durează aproximativ 12 luni. Asociatia Pro Infrastructura informează că dacă nu apar alte surprize, de la anul vom folosi calea ferată reabilitată pe toată distanța Sighișoara-Curtici (348 km) din care aproximativ 320 km sunt proiectați pentru viteza maximă de 160 km/h“, precizează Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, pentru glasul Aradului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)