Românii nu se mai potolesc! Ce a putut face o femeie pe Transfăgărăşan este regretabil

Românii nu se mai potolesc! Ce a putut face o femeie pe Transfăgărăşan este regretabil
foto simbol: Pixabay

O femeie în vârstă de 31 de ani, turistă din București, a fost amendată de jandarmi cu 500 de lei după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs în zona Transfăgărășanului.

O turistă din București a fost amendată de jandarmi pentru că hrănea un urs în zona Transfăgărășanului

IJJ Argeș notează că la sfârșitul săptămânii trecute jandarmii de la Postul Montan Arefu, care își desfășoară activitatea în zona Transfăgărășanului, au mai fost solicitați să intervină în alte 20 de situații în care a fost semnalată prezența unor urși. Cazurile fuseseră reclamate prin apel la numărul unic de urgență 112.

La sfârșitul săptămânii trecute, un alt turist din București a fost amendat de jandarmi, fiind la rândul său surprins când hrănea urșii într-o parcare de pe DN 7C – Transfăgărășan, în apropiere de barajul Vidraru.

Urșii pot fi întâlniți frecvent pe carosabil, a fost avertismentul lansat de jandarmii argeșeni către cei care intenționează să tranziteze DN 7C – Transfăgărășan.

La intrarea în Ploiești, un pui de urs a fost lovit mortal de o mașină. Șoferul venea dinspre Brașov, iar incidentul de a avut loc în afara localității Păulești.

Guvernul urmează să adopte, în următoarea ședință de cabinet, proiectul de OUG care permite intervenția imediată în localitățile unde se semnalează prezența urșilor, conform precizărilor făcute săptămâna trecută de Tanczos Barna, ministrul Mediului.

„Proiectul de Ordonanță de Urgență care permite intervenția imediată în localitățile unde se semnalează prezența urșilor a fost finalizat. Azi am modificat textul proiectului în așa fel încât acesta conține propunerile Ministerului de Interne, respectiv a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Am eliminat toate obstacolele legale și de interpretare, astfel încât Guvernul va adopta proiectul de Ordonanță de Urgență în următoarea ședință de guvern”, afirma ministrul.